Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - European Championship 2023

Scherpe Van Gerwen kent geen moeite met Sherrock

Michael van Gerwen is goed begonnen aan de Grand Slam of Darts. De nummer drie van de wereld kende weinig moeite met Fallon Sherrock: 5-1.

Als zesde Nederlander verscheen Michael van Gerwen op zaterdagavond aan de oche. Danny Noppert was de enige van de eerste vijf die zijn partij won, en dus was het aan MVG om daar een zege aan toe te voegen. Op het demo-circuit speelde hij al vaak tegen zijn tegenstander: Fallon Sherrock. Met een 16-darter voor een break startte hij prima, waarna hij met een 78-finish ook zijn eigen leg hield. Onder luid gejuich van het publiek deed Sherrock daarna wat terug: in 14 pijlen hield ‘The Queen of the Palace’ haar eigen leg.

Veel viel er daarna niet meer te juichen voor de Engelse. Met een 13-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg, waarna hij dit opvolgde met een 81-finish voor een 12-darter. Zijn gemiddelde kelderde een leg later nog behoorlijk dankzij een 18-darter, maar veel zal dat ‘Mighty Mike’ niet uitgemaakt hebben. Met een zege opent hij de jacht op de titel.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 101.3 / 71.4%
Fallon Sherrock: 92.67 / 100%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *