Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Grand Slam of Darts 2023

Van Gerwen overleeft matchdarts, Kleermaker ten onder

Michael van Gerwen heeft zich zondagavond geplaatst voor de laatste 16 van de Grand Slam of Darts na een moeizame zege op Rob Cross. Martijn Kleermaker verloor in een beslissende leg van Fallon Sherrock. Lees hier meer.

Kleermaker weet Sherrock niet te breaken

Net als voor Dirk van Duijvenbode was dit een wedstrijd die gewonnen moest worden door Martijn Kleermaker om nog een kans te houden voor de laatste 16. Kleermaker verloor zaterdagavond met 5-4 van Rob Cross, nadat hij 4-2 had voorgestaan. Fallon Sherrock had met duidelijke cijfers (5-1) verloren van een sterke Michael van Gerwen, ondanks een gemiddelde van 92.

Kleermaker kreeg hij in de negende gespeelde legs niet voor elkaar om Sherrock te breaken. In de eerste leg liet de Nederlander de grootste kans op de break liggen, hij miste drie pijlen op tops waarna Sherrock een knappe 68-finish checkte. Kleermaker kwam vervolgens niet in de problemen in zijn eigen leg. Bij een stand van 4-4 kreeg ‘The Dutch Giant’ één matchdart op dubbel 15, maar werd gemist. Sherrock bleef koel, raakte dubbel 18 en bleef zo in de race voor een plaats bij de laatste 16.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Fallon Sherrock: 85,9 / 38,5%
Martijn Kleermaker: 87,48 / 28,6%

Van Gerwen wint na drie matchdarts van Cross

Het was Cross die erg goed begon. Bij een stand van 1-1 produceerde de Engelsman finishes van 108 en 136 om op een 3-1 voorsprong te komen. Een leg later miste Cross drie pijlen op de dubbel om er 4-1 van te maken, waarna Van Gerwen via dubbel 5 terugbrak naar 3-2. Een leg later miste Cross wederom pijlen op de dubbel, waardoor Van Gerwen in 16 pijlen de stand gelijktrok. In de zevende leg produceerde Van Gerwen een 14-darter om Cross te breaken en op matchpoint te komen; 4-3. Cross antwoordde sterk, een 88-finish in 12 pijlen zorgde voor een beslissende leg. In de negende leg miste beide heren matchdarts. Cross kreeg drie pijlen voor de wedstrijd, maar werden allemaal gemist. Van Gerwen kon opgelucht ademhalen, nadat hij met zijn tweede pijl dubbel 8 raakte voor een nipte 5-4 overwinning. Met deze zege is ‘Mighty Mike’ zeker voor een plaats bij de laatste 16, terwijl Cross in een rechtstreeks duel met Fallon Sherrock moet uitvechten wie er meegaat.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 94,58 / 33,3%
Rob Cross: 97,19 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *