Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker - European Darts Grand Prix 2023

Kleermaker ondanks goede start niet langs Cross op Grand Slam

Martijn Kleermaker heeft zijn debuut op de Grand Slam of Darts niet kunnen winnen. Kleermaker kwam 4-2 voor, maar moest zich toch erkennen in Rob Cross. Lees hier meer.

Martijn Kleermaker wist zich afgelopen weekend te plaatsen voor zijn eerste deelname aan de Grand Slam of Darts door het kwalificatietoernooi door te komen. Met een goed resultaat in Wolverhampton blijft de kans aanwezig dat de Nederlander zijn tourkaart kan behouden. Echter liet hij in een recent interview met de Double Top Podcast weten dat hij snakt naar rust voor zichzelf en zijn kinderen en dat de Grand Slam voor nu waarschijnlijk zijn laatste kuntsje wordt.

De Nederlander trof in zijn eerste groepwedstrijd voormalig WK- en World Matchplay-kampioen Rob Cross. Kleermaker kwam goed uit de startblokken, met een 17-darter wist hij Cross meteen te breaken waarna hij in 15 pijlen zijn eigen leg hield voor een 2-0 voorsprong.

Daarna gingen er 6 legs met de darts mee. Bij een stand van 4-3 in het voordeel van Kleermaker, gooide de Nederlander een matige eigen leg. Cross profiteerde door met een 56-finish terug te breaken en zo een beslissende leg af te dwingen. Het was ‘Voltage’ die vervolgens ook de comeback compleet maakte, met een 16-darter won hij toch nog met 5-4.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 96,39 / 62,5%
Martijn Kleermaker: 89,64 / 66,7%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *