Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - European Championship 2023

Sensationele comeback Noppert: ‘The Freeze’ klopt Price

Danny Noppert blijft indruk maken op het EK. De Fries kwam tegen Gerwyn Price met 7-0 achter, waarna hij een sensationele comeback voltooide: 10-8.

Met overwinningen op Andrew Gilding en Rob Cross liet Danny Noppert zich op dit EK weer van zijn beste kant zien. De Fries wist dit jaar al twee titels te pakken en liet nu ook op TV weer zijn klasse zien. Tegen Gerwyn Price kreeg hij echter een uitdaging van formaat: de Welshman lijkt ook weer in uitstekende vorm. In het eerste deel van de partij was dit meteen duidelijk. Met legs in 14, 18, 11, 15 en 13 pijlen denderde hij over Noppert heen, die zelf maar drie pijlen op de dubbels kreeg.

Noppert houdt hoop

Vanuit de pauze miste Noppert de bull voor een 121-finish, waardoor Price het gat vergrootte. Een 16-darter bracht de stand al op 7-0: voor Noppert dreigde nu een grote afstraffing. ‘The Freeze’ herpakte zich echter voor de tweede onderbreking. Met legs in 14, 15 en 16 pijlen won hij drie legs op rij, waardoor de stand op 7-3 kwam. Price moest reageren, en deed dat: de Welshman miste de 9-darter maar net op dubbel 12, waarna hij een beurt later dubbel 6 wel vond. Wat hierna gebeurde, zal hij echter niet hebben kunnen bedenken.

Wonderbaarlijke comeback

Nadat Price drie pijlen miste om op 9-3 te komen, vond Noppert dubbel vijf om in leven te blijven. De Fries kwam steeds beter in zijn spel en wist met een 11-darter zelfs een break te plaatsen. Legs in 15 en 12 pijlen volgden, waardoor de stand ineens op 8-7 kwam. Vanaf 106 miste Price één pijl om het tij te keren, maar doordat hij die miste kon Noppert de stand gelijk trekken. Van 7-0 achter naar 9-8 voor: een 124-finish op de bull voor een 12-darter maakte dit werkelijkheid. Price was gebroken. Een 16-darter was genoeg voor ‘The Freeze’ om deze wonderbaarlijke comeback compleet te maken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gerwyn Price: 96.92 / 33.3%
Danny Noppert: 101.03 / 50%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *