Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fallon Sherrock - Women's World Matchplay 2022

Sherrock klasse apart op Women’s World Matchplay

Fallon Sherrock heeft in Blackpool de eerste editie van de Women’s World Matchplay op haar naam geschreven. De Engelse was in de finale te sterk voor Aileen de Graaf: 6-3.

In een redelijk gevulde zaal in de Winter Gardens schreven acht dames geschiedenis: voor het eerst werd een volledig vrouwentoernooi bij de PDC op TV uitgezonden. Dit brengt zenuwen voor de speelsters met zich mee, maar het is ook een kans die alle acht met beide handen aan zouden grijpen.

Kwartfinales: Spanning is voelbaar

Het was aan viervoudig wereldkampioen Lisa Ashton om het toernooi in gang te brengen. Tegen Chloe O’Brien, die haar debuut maakte op TV, kreeg ‘The Lancashire Rose’ het nooit echt moeilijk. Goed speelde zo allerminst, maar de zenuwen bij haar tegenstander waren een stuk groter: 4-0. Aileen de Graaf zou het daarna meteen een stuk beter doen. De Nederlandse trof Laura Turner en liet echt wel haar klasse zien. Ze noteerde onder andere legs in 15 en 16 pijlen, wat haar uiteindelijk een 4-1 zege opleverde en een gemiddelde van boven de 80.

Fallon Sherrock mocht daarna het podium betreden. ‘The Queen of the Palace’ heeft genoeg ervaring opgedaan op TV-toernooi en dat moest zich nu uit gaan betalen. Katie Sheldon, die te boek staat als groot talent, nam echter brutaal een 2-1 voorsprong. Sherrock maakte alsnog gelijk, waarna ze met een 113-finish, gevolgd door een 18-darter, alsnog deze moeilijke partij won. Lorraine Winstanley werd haar tegenstander in de kwartfinale: de vrouw van Dean Winstanley kwam tegen Rhian Griffiths snel met 3-0 voor, maar na twee gemiste matchdarts liet ze de dartster uit Wales toch terugkomen naar 3-3. Met een 17-darter in de beslissende leg won ze alsnog, waardoor alle vier de hoogstgeplaatste spelers de halve finales bereikten.

Halve Finales: De Graaf stunt

Een verrassing zat er in de eerste ronde dus niet in, maar in de tweede ronde zeker wel. De Graaf had in haar eerste wedstrijd al meer indruk gemaakt dan Ashton en ook in hun onderlinge treffen deed ze dat. De Nederlandse kwam na gemiste dubbels van Ashton 3-2 voor, maar twee legs later stond ze 4-3 achter. Ze hield haar eigen leg, waarna een 17-darter voor de break zorgde in de beslissende leg. Een sterke prestatie van onze landgenoot.

Fallon Sherrock trok haar vorm uit de eerste ronde ook door. Met legs in 17, 15 en 17 pijlen snelde ze naar een 3-0 voorsprong, waarna een 20-darter haar op matchpoint bracht. Ze liet Winstanley nog twee legs winnen (na meerdere gemiste matchdarts), maar met een 21-darter werd alsnog de finale bereikt.

Finale: Sherrock klasse apart

Kon Aileen de Graaf voor nog een stunt zorgen en de titel pakken? Na vijf legs leek dit zeker mogelijk. Gemiste dubbels van Sherrock werden keihard afgestraft, onder andere met een sterke 100-finish. Met een 142-finish maakte Sherrock echter gelijk, waarna de Engelse helemaal los was. Ze brak De Graaf, waarna een 14-darter haar de 5-3 voorsprong opleverde. Met een 85-finish op dubbel vijf een leg later greep ze meteen al raak. De eerste titel op de Women’s World Matchplay was voor ‘The Queen of the Palace’, die zo ook meteen verzekerd is van een plek op de Grand Slam of Darts.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Aileen de Graaf: 76,3 / 60%
Fallon Sherrock: 82,41 / 33,3%

Uitslagen

Kwartfinales
Lisa Ashton 4-0 Chloe O’Brien
Aileen de Graaf 4-1 Laura Turner
Fallon Sherrock 4-2 Katie Sheldon
Lorraine Winstanley 4-3 Rhian Griffiths

Halve Finales
Aileen de Graaf 5-4 Lisa Ashton
Fallon Sherrock 5-2 Lorraine Winstanley

Finale
Fallon Sherrock 6-3 Aileen de Graaf

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *