Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael Smith

Smith overtuigt, O’Connor klopt Greaves

Michael Smith en William O’Connor hebben vol overtuiging de volgende ronde behaald van het WK, terwijl Lourence Ilagan en Florian Hempel hun tegenstanders verrasten.

Rowby-John Rodriguez vs Lourence Ilagan

De avondsessie werd begonnen door Rowby-John Rodriguez en Lourence Ilagan. Ilagan begon de wedstrijd en hield met een knappe 88-finish zijn eigen leg. Rodriguez antwoordde prima, dankzij een 18-darter kwam hij langszij. In de derde leg kreeg Rodriguez de eerste kans op de break, maar een 80-finish werd gemist op dubbel 10. Hierdoor kon Ilagan via tops toch zijn eigen leg houden. Een leg later liep de Oostenrijker zelf tegen de break aan; met een 64-finish pakte de Filipijn de eerste set. Na een korte pauze ging Ilagan prima verder, finishes van 66 en 116 zorgde voor een 2-0 en een break voorsprong. In de derde leg deed Rodriguez met een 16-darter iets terug. Een leg later kreeg ‘Little John’ drie pijlen op dubbel 16 om terug te breaken en op 2-2 te komen, maar miste. Ilagan bleef opnieuw ijzersterk op de finishes, met een 60-finish werd het 2-0 in sets voor ‘The Gunner’.

Na de laatste pauze gingen de eerste twee legs met de darts mee, waaronder een 80-finish van Ilagan. In de derde leg kreeg Ilagan twee pijlen op tops om zijn eigen leg te houden. Dit keer miste hij, waardoor Rodriguez via dubbel 8 de broodnodige break plaatste. Dit vervolgde hij met een 80-finish in leg 4, waardoor hij terug kwam tot 2-1 in sets. In de vierde set was Ilagan nergens te bekennen, waardoor Rodriguez met legs in 14,15 en 19 darts helemaal terug was in de wedstrijd; 2-2 in sets.

Het was Ilagan die de beslissende set mocht beginnen. Toch liep hij meteen tegen een break aan, de Oostenrijker produceerde een 14-darter. Echter verzilverde hij de break niet, er werd vier keer gemist op de dubbel. Ilagan pakte zijn kans en won, na 7 verloren legs op een rij, weer eens een leg door dubbel 6 te gooien. Ilagan hield vervolgens met een knappe 80-finish ook zijn eigen leg, waardoor hij als eerste op matchpoint kwam; 2-1 in legs. Rodriguez zorgde in 17 darts ervoor dat er een allesbeslissende leg moest komen om de winnaar te bepalen. Het was Rodriguez die beter startte, maar het was Ilagan die beter eindigde. Met scores van 140 en 105, stond Ilagan na 15 darts op dubbel 18. Rodriguez kon niet uit, waardoor Ilagan zich via dubbel 18 alsnog verzekerde van de overwinning; 3-2 in sets (3-1,3-1,1-3,0-3,3-2).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rowby-John Rodriguez: 87,98 / 59%
Lourence Ilagan: 91,30 / 29%

William O’Connor vs Beau Greaves

Beau Greaves mocht de tweede partij beginnen en dit deed zij meteen heel goed. Zij gooide een 15-darter met een 120-finish om 1-0 voor te komen. In de leg hierna gooide zij ook de eerste 180, maar de Ier haperde niet en gooide dubbel 16 met 1 dart. Dit trok hij ook door, in de leg hierna waar hij 82 uit wist te gooien voor een 12-darter. Het werd 2-1 voor O’Connor. In de vierde leg kwamen de fouten. Waarbij Greaves begon met het missen van een 78-finish, volgde O’Connor met het missen van een 83-finish. Beide miste hierna nog drie darts, maar uiteindelijk wist Greaves de leg te winnen door 5 uit te gooien. Het werd gelijk stand en meteen in de eerste set werd er gevraagd voor een beslissende leg. O’Connor kon deze set binnenslepen met een 121-finish, maar miste deze. Hij liet tops staan, waar hij voor terug mocht komen nadat Greaves 105 miste op dubbel 16. De Ier checkte 40 met de laatste dart en pakte hiermee de eerste set.

In de tweede set begon Greaves erg dominerend. Zij kwam al snel voor nadat O’Connor al drie darts op een dubbel miste. De Engelse wist 122 te checken op dubbel 7. Het werd 1-0. Deze break wist zij te verzilveren nadat zij eerst een 144-finish miste op dubbel 12, maar vervolgens wel checkte met de 3e dart. Het werd 2-0 voor Greaves. In de derde leg mist Greaves een 161-finish op de bull, maar O’Connor checkte dubbel 12 met 1 dart. De leg hierna wist hij te breken door dubbel 16 te checken. Opnieuw een beslissende leg. Greaves begon met 180, maar kon dit niet doorzetten. O’Connor miste een 133-finish, maar ook de Engelse kon niet een 100+ finish gooien. De Ier checkt dubbel 8 met zijn tweede dart en won ook de tweede set.

Helaas was de laatste set geen spannende set. In de eerste leg begon O’Connor meteen weer scherp. Waar Greaves een 101-finish mist, gooit de Ier wel een 107-finish uit om meteen de break te pakken. Deze verzilverde hij heel makkelijk door een goede stabiele leg te gooien. Deze checkt hij op dubbel 4 om meteen 2-0 te maken. Greaves mag het dan proberen op 144, maar laat 44 staan. Ook de 147-finish voor O’Connor gaat niet uit. De Engelse checkt 44 niet, waarna O’Connor wel 52 weet uit te gooien. De Ier wint met 3-0 in sets van Beau Greaves. De sets waren 3-2, 3-2 en 3-0.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
William O’Connor: 94.26/39.1%
Beau Greaves: 88.34/26.7%

Keegan Brown vs Florian Hempel

In de derde partij van de avond gingen de Engelse Keegan Brown en de Duitse Florian Hempel de strijd met elkaar aan. En dat bracht nogal wat met zich mee, want Brown moest deze partij winnen om zijn tourkaart te behouden. Hempel, die tijdens de vorige editie van het WK debuteerde, trapte de partij echter af en had dus in theorie een klein voordeel. Met 18-darters behield de Duitser meteen zijn eigen leg en plaatste hij een break, waarop Brown eveneens twee legs op rij pakte en Hempel de eerste set in veertien pijlen naar zich toe trok.

Na de pauze behield Brown zijn eigen leg, waarna Hempel een 23-darter nodig had om hetzelfde te doen en er in 13 pijlen een break aan vastplakte. Brown, die zijn zevende optreden maakte op het WK, brak hem in 14 darts echter meteen al weer terug. Door vervolgens in hetzelfde aantal pijlen deze break te verzilveren, trok hij de setstand op tot 1-1.

Met een magistrale 124-finish snoepte ‘The Needle’ even later nog een leg af van zijn Duitse tegenstander, die de twee daaropvolgende legs weer greep. Ondanks wat gestuntel op de grote vlakken, kon Brown kort daarop echter met een gerust gevoel naar het scorebord kijken: 2-0 voor de Engelsman.

Hempel leek daar niet al te erg mee te zitten, want met twee legs op rij schoot hij in de nieuwe set weer uit de startblokken. Na nog een 13-darter van Brown, dwong de Duitser in twaalf pijlen een allesbepalende set af. En die set startten de spelers met viermaal het behouden van de eigen legs, waardoor er een allesbepalende leg bij kwam kijken. In zeventien pijlen en met een perfect getimede 180 wist Hempel vervolgens over de eindstreep te komen. Luke Humphries wacht op hem in de volgende ronde, terwijl Brown binnenkort naar Q-school zal moeten om zijn professionele status terug te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Keegan Brown: 91.54 / 37.9%
Florian Hempel: 88.55 / 43.3%

Michael Smith vs Nathan Rafferty

De spectaculaire avond werd afgesloten met één van dé favorieten voor de wereltitel: Michael Smith. ‘Bully Boy’ haalde vorig jaar de finale en was van plan om het dit jaar nog iets beter te doen. Met Rafferty kreeg hij een tegenstander die soms uit zijn slof schiet. Het begin was echter wel gewoon voor de Engelsman. Met een 114-finish liet hij meteen zijn intenties zien, waarna legs in 20 en 14 pijlen volgden. Rafferty kwam er niet aan te pas en ook in set twee was dat het geval. Smith won weer alle legs, dit keer in 17, 17 en 13 pijlen. Rafferty miste vijf pijlen op de dubbels en bleef zo leg-loos.

Door na de tweede onderbreking meteen weer vier pijlen op de dubbels te missen leek het een kansloze zaak te gaan worden voor de Noord-Ier. Smith profiteerde en begon daarna zijn eigen leg met twee perfecte scores. De nummer vier van de wereld kwam snel op 2-0, waarna hij het in stijl afmaakte. Met een 12-darter en 130-finish liet hij nog even wat briljants zien. Zonder legverlies keert de Engelsman terug na kerst.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 96.62 / 39.1%
Nathan Rafferty: 82.39 / 0%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *