Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Josh Rock

Supertalent Josh Rock wint eerste PC-titel

Josh Rock heeft de laatste Players Championship van de week gewonnen. Het supertalent uit Noord-Ierland gooide een gemiddelde van 103,23 over de hele dag en bleek in de finale te sterk te zijn voor Luke Humphries. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Players Championship 28 begon met 6 extra Challenge Tour-spelers, omdat spelers als Gerwyn Price, Joe Cullen en Daryl Gurney zich hadden afgemeld. Met drie Players Championships nog te gaan, stijgt de spanning voor de laatste WK-plekken via de Pro Tour Order of Merit. In vergelijking met afgelopen dagen werden veel van deze spelers al in de eerste ronde uitgeschakeld; Ryan Joyce, Ian White, Adam Gawlas, Jeffrey de Zwaan, Mike de Decker en Martijn Kleermaker konden snel terugkeren naar hun hotelkamer. John O’Shea won wel zijn openingspartij en komt hiermee voorlopig weer op een WK-plek.

Geplaatste spelers Peter Wright en Dimitri van den Bergh verloren in de eerste ronde. Voor de Belg was het een dramatisch weekend, hij verloor vier keer in de eerste ronde. In de tweede ronde streden Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld om een plek in de bordfinale. Na 9 jaar wist Van der Voort eindelijk weer eens te winnen van zijn landgenoot, het werd 6-4. Luke Woodhouse versloeg Jose de Sousa met 6-1 in de tweede ronde, nadat hij Ian White met dezelfde cijfers versloeg in de eerste ronde. Steve Beaton kende een ijzersterke dag. Met overwinningen op Jules van Dongen, Madars Razma en Gian van Veen verzekerde de Engelsman zich voor het WK!

Bij de kwartfinales waren nog 5 geplaatste spelers over, slechts één in de bovenste helft; Luke Humphries. Hij haalde uiteindelijk ook de finale na overwinningen op twee Duitsers; Max Hopp (6-3) en Ricardo Pietreczko (7-2). Eerder op de dag werden Maik Kuivenhoven (6-1), Jose Justicia (6-3), Niels Zonneveld (6-4) en Chris Dobey (6-1) aan de zegekar gebonden. Aan de andere kant van het schema bereikte Rock zijn tweede finale van de week. Hij versloeg Andy Boulton (6-4), Pete Burgoyne (6-2), Jeff Smith (6-1), Jim Williams (6-3), Adrian Lewis (6-1) en Damon Heta (7-3) op weg naar de finale.

Finale

Josh Rock vloog uit de startblokken in de finale. Met legs in 13 en 14 darts nam de Noord-Ier een 2-0 voorsprong. De break in leg twee werd niet verzilverd, Rock miste een 157-finish op tops waarna Humphries met een 76-finish gelijk terug brak. Humphries verzilverde de break vervolgens ook, in 13 darts werd het 2-2. Daarna gingen er 3 legs met de darts mee. In leg 8 miste Humphries drie pijlen op de dubbel om er 4-4 van te maken, maar miste. Rock stapte meteen in en brak met een 68-finish naar een 5-3 voorsprong.

Echter brak Humphries een leg later meteen terug, met twee maximale scores werd er een 11-darter terug gebroken naar 5-4. Ook Humphries kon de break niet verzilveren, een 85-finish in 12 darts zorgde voor de derde break op een rij en een 6-4 voorsprong voor ‘Rocky’. Rock miste in zijn eigen leg een 104-finish op dubbel 18 om op matchpoint te komen, waardoor Humphries met een 109-finish nog een keer brak; 6-5. Kon ‘Cool Hand Luke’ nu wel op gelijke hoogte komen? Het antwoord was nee; Rock kwam met een 70-finish op matchpoint. In leg 13 produceerde de Noord-Ier een 14-darter en pakte daarmee zijn allereerste PDC-titel in zijn eerste jaar als tourkaarthouder!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Josh Rock: 108,07 / 42%
Luke Humphries: 102,96 / 36%

Nederlanders

Dirk van Duijvenbode was wederom de beste Nederlander van de dag. Hij versloeg in de laatste 16 Jonny Clayton met 6-5, maar moest in de kwartfinale zich wederom erkennen in Damon Heta. Heta noteerde een gemiddelde van 114 voor een 6-0 oorwassing op de Nederlander! Berry van Peer wist net als vrijdag de laatste 16 te bereiken, waar Adrian Lewis met 6-2 te sterk was. Niels Zonneveld, Luc Peters, Gian van Veen, Vincent van der Voort en Wesley Plaisier verloren bij de laatste 32.

Uitslagen

Kwartfinales
Luke Humphries 6-3 Max Hopp
Ricardo Pietreczko 6-1 Ross Smith
Damon Heta 6-0 Dirk van Duijvenbode
Josh Rock 6-1 Adrian Lewis

Halve finales
Luke Humphries 7-2 Ricardo Pietreczko
Josh Rock 7-3 Damon Heta

Finale
Josh Rock 8-5 Luke Humphries

Image courtesy of FOTO: Mark Galliano (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *