Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler - Austrian Darts Open 2024

Twee uit drie: Luke Littler verovert Oostenrijk

Luke Littler blijft de dartwereld verbazen. De jonge Engelsman won in Graz zijn tweede European Tour-titel in pas het derde toernooi waaraan hij deelneemt: Joe Cullen wordt met 8-4 in de finale verslagen.

Het was al snel een Engels feestje in Graz: met Joe Cullen en Luke Littler kwam beide finalisten van het Britse eiland. ‘The Nuke’ voelt zich ook op de European Tour als een vis in het water, want in pas zijn derde toernooi bereikte hij al voor de tweede keer de eindstrijd. Met een 13-darter opende hij sterk, maar Cullen sloeg met een 92-finish ook meteen terug. Littler domineerde in zijn scores, maar toch liet de 17-jarige Cullen in de wedstrijd. In twee legs miste hij pijlen op de dubbels, waardoor zijn oudere landgenoot met een stand van 3-3 goed weg kwam.

Door twee 14-darter op rij te gooien kon Littler daarna eindelijk een gat slaan. Toch liet hij hierna weer de deur open: maar liefst zeven (!) pijlen werden gemiste om de stand op 6-3 te zetten, waardoor Cullen alsnog aanhaakte. Dit bleek echter van korte duur. Littler stelde met een 14-darter orde op zaken, waarna hij nu de break wel kon verzilveren. Het tienertalent, gesteund door vele enthousiaste Oostenrijkers, maakte het in stijl af: met een 71-finish op de bull bracht hij de eindstand op 8-4 en mocht hij weer een trofee op de European Tour optillen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Joe Cullen: 85.54 / 100%
Luke Littler: 102.71 / 36.4%

Image courtesy of FOTO: Jan Edegger (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *