Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - European Darts Open 2023

Van Barneveld overleeft wedstrijdpijlen van herboren White 

Raymond van Barneveld heeft zaterdagavond met 6-5 gewonnen van Ian White op de German Darts Grand Prix. De oud-wereldkampioen moest daarvoor vier wedstrijdpijlen van de Engelsman overleven in een waar break-festijn. 

Ian ‘The Diamond’ White won in het verleden drie Euro Tour-toernooien, maar heeft nu al enige tijd moeite om nog mee te komen met de échte wereldtop. Eind maart wist hij op het European Darts Open in Leverkusen wel Gabriel Clemens en Josh Rock te verslaan, maar nu mocht hij zich in München meten aan Raymond van Barneveld. Deze wist middels een break al snel zijn stempel op de wedstrijd te drukken. White kon met een 113-finish echter ook meteen terugslaan. Nadat ‘Barney’ nogmaals een break forceerde, snoepte White op zijn beurt weer een leg van de Nederlander af om de tussenstand op te trekken naar 2-2. 

Met een 12-darter en 124-finish hield Van Barneveld de rug recht om nógmaals een break te plaatsen, waarop White middels eveneens een 12 pijlen tellende break en 161-finish liet weten zich niet zomaar te laten afschudden. Nadat beide heren nog eenmaal een leg van elkaar afpakten, stond de break-teller op acht stuks. Uiteindelijk was het White die met een 14-darter voor het eerst een eigen leg wist veilig te stellen. Daarmee kwam hij op matchpoint. In twaalf pijlen en met een 131-finish kon Van Barneveld de tussenstand echter optrekken tot 5-5.  

In de allesbeslissende leg misten beide spelers meerdere wedstrijdpijlen, waarvan er vier van White waren. De zesde van Van Barneveld bracht de Nederlander uiteindelijk veilig over de eindstreep: 6-5. Zondag mag hij het in de tweede ronde opnemen tegen Gerwyn Price, die de afgelopen twee Euro Tour-toernooien op zijn naam schreef.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages: 
Ian White: 97.88 / 45.5% 
Raymond van Barneveld: 102.49 / 30.0% 

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *