Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Dimitri van den Bergh

Van den Bergh en Rock door, Meikle klopt Ashton

Dimitri van den Bergh en Josh Rock hebben de volgende ronde behaald op het WK, terwijl ook Ryan Meikle en Cameron Menzies succesvol waren.

Ryan Meikle vs Lisa Ashton

De avondsessie begon, die een uur later begon dan normaal gesproken, met Ryan Meikle tegen Lisa Ashton. Ashton begon de wedstrijd, maar leverde meteen haar eigen leg in. Meikle brak in 17 darts en hield vervolgens zijn eigen leg in 17 darts voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg kwam Ashton op het scorebord, met een 68-finish hield ze dit keer wel haar eigen leg. In de vierde leg was het Meikle die via dubbel 17 die de eerste set naar zich toe trok. Na een korte pauze kwam Ashton uitstekend uit de pauze, met een 11-darter wist ze Meikle te breaken. Echter kon ze haar eigen leg niet houden, waardoor Meikle meteen terug brak door dubbel 10 te gooien. Legs 3 en 4 gingen met de darts mee, waardoor er een vijfde leg aan te pas moest komen. Meikle produceerde een ijzersterke leg en pakte dankzij een 87-finish ook de tweede set.

Na de laatste pauze wist Meikle meteen Ashton weer te breaken. Dit keer verzilverde hij de break niet, hij miste drie pijlen op de dubbel. Ashton profiteerde door met een 117-finish terug te breaken. Uiteindelijk moest er hier ook een beslissende set aan te pas komen. Meikle kreeg één matchdart op de dubbel, maar die werd gemist. Ashton bleef koel en pakte met een 70-finish haar eerste set van dit WK. Dit goede gevoel hield ‘The Lancashire Rose’ vast in set 4 door met twee 17-darters op een 2-0 voorsprong te komen. Toch liet ze Meikle terug komen in de set. Meikle hield zijn eigen leg in 16 darts, waarna hij in 24 darts mocht terug breaken naar 2-2. Een spannende leg volgde, waarbij twee scores van 40 voor Meikle werden afgestraft. Ashton gooide 74 uit in 14 darts en dwong hiermee een beslissende vijfde set af.

De beslissende set werd begonnen door Ashton, maar begon niet goed. De Engelse werd meteen in de eerste leg gebroken door Meikle die een 15-darter produceerde. Hij vervolgde dit met een 109-finish in zijn eigen leg, waardoor ‘The Barber’ wederom op matchpoint kwam. Een leg later maakte Meikle het meteen af, in 17 darts trok hij de wedstrijd toch naar zich toe (3-1,3-2,2-3,2-3,3-0).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ryan Meikle: 91,88 / 44,8%
Lisa Ashton: 84,04 / 37,5%

Cameron Menzies vs Diogo Portela

De avond werd voortgezet met een duel tussen de Schotse debutant Cameron Menzies en de Braziliaanse Diogo Portela. Beide heren moesten even inkomen, maar uiteindelijk wist de Schot netjes zijn eigen leg te behouden. Portela volgde door met een 15-darter hetzelfde te doen, waarna Menzies net zoals eerder in 17 pijlen zijn eigen leg veiligstelde. Nadat Portela tops miste, kon ‘Cammy’ met een break de eerste set binnenhalen. 

Na een korte pauze liet Portela zijn hoofd echter niet hangen. In een net aantal van vijftien pijlen hengelde hij zijn eigen leg binnen, waarna Menzies een 22-darter nodig had om het gelijke te bewerkstelligen. Vervolgens zorgde ‘Braziliant’ er met een ‘hold-of-throw’ en break in beiden 17 darts voor dat de tussenstand op 1-1 kwam te staan.  

De Braziliaan kreeg kort daarop echter alweer een kleine stoot te incasseren, want nadat Menzies in 14 darts zijn leg hield, snoepte hij met een 20-darter er ook een van Portela af. Deze wist de schade nog te beperken door in 18 pijlen terug te breken, maar Menzies deed daarna in 15 darts hetzelfde om de score op te hogen tot 2-1. 

Nadat beide darters hun eigen leg behielden, brak Menzies zijn tegenstander in veertien pijlen. Vervolgens verzilverde hij deze break in hetzelfde aantal darts om met 3-1 te winnen. Daarmee is de vriend van Fallon Sherrock door naar ronde twee, waar Vincent van der Voort op hem wacht.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Cameron Menzies: 85.92 / 52.6%
Diogo Portela: 83.03 / 33.3%

Josh Rock vs Jose Justicia

Het langverwachte debuut van Josh Rock op het PDC WK werd vanavond dan eindelijk een feit. De Noord-Ier mocht het na een spectaculair eerste jaar op gaan nemen tegen José Justicia. De Spanjaard was er op gebrand om er een echte partij van te maken. Met een 19-darter opende Rock de wedstrijd, maar een 130-finish voor een 18-darter bracht de stand op 1-1. Rock versnelde met een 14-darter, waarna Justicia de kans om de druk op te voeren verprutste. Vijf pijlen op de dubbels werden gemist, waardoor de eerste set naar ‘Rocky’ ging. In set twee gingen de eerste twee legs ook naar degene die de leg begon, waarna het nu aan de Spanjaard was om twee legs op rij te winnen. Door een 15- en 17-darter te gooien kwam de stand op 1-1.

Beide mannen begonnen met een 16-darter in de derde set: het leek dan toch een echte wedstrijd te worden. Rock voegde hier ook nog een vleugje magie aan toe: met een 150-finish greep hij zijn eigen leg. Door dit op te volgen met een 14-darter was de derde set een prooi voor de Noord-Ier. Hij was nu weer aan Justicia om zijn set te houden, maar Rock leek ‘The Joker’ kapot gespeeld te hebben. Met legs in 15, 17 en 14 pijlen won hij alle legs in set vier: Justicia kreeg geen enkele pijl op een dubbel. Bij vlagen maakte Rock indruk, een duel met Callan Rydz wacht.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Josh Rock: 93.36 / 47.6%
José Justicia: 85.66 / 33.3%

Dimitri van den Bergh vs Lourence Ilagan

De avond (of de nacht) werd afgesloten met de nummer één van België tegen de nummer één van de Filipijnen. Van den Bergh komt uit een mindere periode, maar hoopt op dit WK weer top te zijn. De Belg verscheen met een nieuw setje pijlen op het podium: deze pijlen leken meer op het setje waarmee hij ook bij Unicorn gooide. Met een 17-darter startte hij prima, waarna hij met een 12-darter Ilagan meteen brak. Doordat de man uit de Filipijnen daarna drie pijlen op de dubbels miste, ging de eerste set met 3-0 naar Van den Bergh.

Ilagan kon aan de bak, maar won wel meteen de eerste leg van set twee. Van den Bergh haakte aan, waarna hij een leg later een cadeautje kreeg. Ilagan miste vijf pijlen op de dubbels, waardoor hij het initiatief kwijtraakte. Een 120-finish een leg later bezorgde hem dit initiatief snel weer terug. Veel deed hij hier niet mee: Van den Bergh brak hem in de beslissende leg in de tweede set, waardoor de stand op 2-0 kwam. Ilagan leek hier niet meer van bovenop te komen. Van den Bergh hield zijn eigen leg, waarna een 13-darter hem de break en matchpoint opleverde. Het hoogtepunt had hij voor het laatst bewaard: met een 164-finish boekte hij zijn plek bij de laatste 32.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 97.20 / 53%
Lourence Ilagan: 86.06 / 15%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *