Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort in zevensetter onderuit tegen Humphries

Vincent van der Voort is uitgeschakeld in de derde ronde van het PDC WK. De nummer 5 van de wereld Luke Humphries was in een beslissende set nipt te sterk. Lees hier meer.

Humphries start sterk

Vincent van der Voort mocht de wedstrijd beginnen en deed dat prima door met een 68-finish zijn eigen leg te houden. Humphries hield ook zijn eigen leg, in 17 darts werd het 1-1. In de derde leg plaatste Humphries de eerste break van de partij, met een 78-finish kwam hij op een 2-1 voorsprong. Hij vervolgde dit met een 15-darter in zijn eigen leg en trok zo de eerste set naar zich toe.

Humphries verdubbelt voorsprong

Na een korte pauze begon de Engelsman aan de tweede set, in 13 darts hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg kreeg Humphries meerdere pijlen op de dubbel om de Nederlander te breaken, maar liet die kans onbenut. Van der Voort gooide dubbel 10 voor 1-1 in legs. ‘Cool Hand Luke’ bleef ijzersterk scoren. Met een 15-darter hield hij zijn eigen leg en pakte in 12 darts met een 105-finish ook de tweede set met 3-1 in legs.

Van der Voort terug in de wedstrijd

Van der Voort kwam sterk uit de pauze, met een 76-finish hield hij zijn eigen leg in 11 darts waarna hij in 13 darts Humphries brak. Humphries reageerde meteen en maakte de break in 13 darts meteen ongedaan. Hij hield vervolgens ook zijn eigen leg, waardoor hij een vijfde leg afdwong. In de beslissende leg kreeg de nummer 5 van de wereld twee pijlen op de dubbel om op een 3-0 voorsprong in sets te komen, maar miste. Van der Voort bleef koel en hield via dubbel 16 nu wel zijn eigen set; 2-1.

De eerste twee legs van set 4 gingen met de darts mee. Humphries kreeg in de derde leg twee pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, maar gooide zich onder meer dood door dubbel 15 te gooien in plaats van dubbel 10. De Nederlander stapte in en brak via dubbel 8 naar 2-1. Hij begon zijn eigen leg met een maximale score en trok in 17 darts de wedstrijd helemaal in evenwicht; 2-2.

Humphries wint in zeven sets

Na de laatste pauze mocht Van der Voort aan de vijfde set beginnen en zorgde met de hoogste finish van de wedstrijd tot zover, 143, voor legbehoud. In de tweede leg kreeg ‘The Dutch Destroyer’ twee pijlen op tops om de Engelsman te breaken, maar miste dit keer. Humphries kon hierdoor via dubbel 16 toch zijn eigen leg behouden. Legs 3 en 4 werden ook gewonnen door de speler die hem begon, al miste Van der Voort drie setdarts in de vierde leg. In de vijfde leg kon Van der Voort de triples niet vinden, waardoor Humphries in 17 darts toch de voorsprong terugpakte in sets; 3-2.

Ook in set 6 kwam er een vijfde leg. Humphries hield zijn eigen legs in twee keer 17 darts, Van der Voort deed het in 17 en 13 darts. Waar in set 5 Van der Voort een matige vijfde leg gooide, gebeurde dat voor Humphries in deze set. Van der Voort gooide daarentegen een geweldige leg en stond na 9 pijlen op 84. Uiteindelijk was een 13-darter genoeg om er 3-3 in sets van te maken.

De zevende set mocht Van der Voort beginnen, maar zag Humphries openen met een 180’er. Humphries brak in 14 darts, waarna hij met een geweldige 140-finish in 12 darts zijn eigen leg hield voor een 2-0 voorsprong. Van der Voort begon zijn tweede eigen leg in de set prima, maar twee slechte scores kwamen hem duur te staan. Een 79-finish zorgde ervoor dat Humphries de wedstrijd alsnog naar zich toe trok; 4-3 (3-1,3-1,2-3,1-3,3-2,2-3,3-0).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luke Humphries: 96,48 / 41,5%
Vincent van der Voort: 92,68 / 44,8%

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *