Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Vincent van der Voort - Czech Darts Open 2023

Van der Voort, King en Suljovic missen WK

Alle 96 spelers voor het WK zijn bekend. Deze middag werden de laatste vier tickets in Barnsley verdeeld. Het werd een slechte dag voor de Nederlanders. Lees hier meer.

Nederlanders stellen teleur

Het werd niet de dag van de Nederlanders. Van der Voort die voor het laatst een WK miste in 2001, verloor zijn eerste wedstrijd van Jeffrey Sparidaans. Ook Jeffrey de Zwaan verloor direct van Nick Kenny. Voor veel andere Nederlanders betekende het verlies ook het kwijtraken van hun tourkaart. Damian Mol, Luc Peters, Danny Jansen en Jimmy Hendriks kunnen in januari opnieuw naar Q-school. Ook Martijn Kleermaker haalde het niet. De Nederlander maakte recent bekend het darten op een lager pitje te zetten voor meer tijd met zijn gezin.

Hempel pakt ticket

Florian Hempel mag zich gaan opmaken voor zijn derde PDC WK. In de finale versloeg hij Alan Soutar met 7-5 in een hoogwaardige wedstrijd. Hierdoor mist ook Soutar het WK. Hij is de hoogst gerangschikte speler die het WK mist: 34. Ook Rusty-Jake Rodriguez keert terug naar ‘Ally Pally’. Onderweg naar de finale versloeg hij onder andere Mensur Suljovic, de grootmeester van het Oostenrijkse darten. Door deze zege is Rodriguez de enige Oostenrijker op het WK. Ook voor King kwam er een einde aan een bijzonder slecht dartsjaar. In zijn eerste ronde verloor hij van het jonge talent uit Duitsland: Pascal Rupprecht. Pascal Rupprecht reikte tot de finale met bijzonder goed spel alleen moest hij hier net het onderspit delven tegen ‘Bad Boris’. Boris Krcmar verzekerde zich van deelname aan het WK door 124 uit te gooien in een last leg decider. Oud gediende Darren Webster verzekerde zich ook van deelname aan het WK. Hij versloeg in de finaleronde Daniel Klose met 7-5.

Uitslagen

Florian Hempel 7-5 Alan Soutar
Darren Webster 7-5 Daniel Klose
Boris Krcmar 7-6 Pascal Rupprecht
Rusty-Jake Rodriguez 7-1 George Killington

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *