Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode derde Nederlandse kwartfinalist

De Nederlanders blijven maar winnen in Blackpool. Woensdagavond wonnen Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode hun tweede ronde en treffen daarmee elkaar in de kwartfinales van de World Matchplay. Lees hier meer over de partij van Van Duijvenbode tegen Michael Smith.

Super start voor Van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode begon geweldig aan de wedstrijd. Met finishes van 68,82 en een 170-finish (!!!) stond de Nederlander binnen een aantal minuten al op een 4-0 voorsprong. Smith deed in de laatste leg voor de pauze nog wel iets terug door met een 14-darter zijn eigen leg te houden.

Smith vecht zich terug

Na een korte pauze, waarin Smith op het podium bleef ingooien, miste Van Duijvenbode in zijn eigen leg twee pijlen op tops voor 5-1. Smith profiteerde meteen en brak via dubbel 5 terug. Met een 87-finish in 12 darts verzilverde hij vervolgens de break, waardoor het 4-3 werd. Van Duijvenbode antwoordde prima, met een 94-finish hield hij zijn voorsprong. Smith hield zonder al te veel problemen ook zijn eigen leg, waardoor er een belangrijke laatste leg aankwam van deze sessie. Zou het 5-5 of 6-4 worden? Het leek 5-5 te worden, nadat Smith twee maximale scores gooide. Echter miste hij twee pijlen op tops, waardoor Van Duijvenbode met een knappe 85-finish toch zijn eigen leg hield en met een 6-4 voorsprong ging pauzeren.

Gemiste dubbels Smith

Smith kwam matig uit de pauze, hij wist slechts één triple te gooien. Van Duijvenbode stapte in en plaatste met een 13-darter opnieuw een break. Smith kreeg in leg 12 meteen de kans om die break ongedaan te maken, maar miste 7 pijlen op de dubbel. Hierdoor kon de Nederlander in 22 darts toch op 8-4 komen. Daarna gingen er 3 legs met de darts mee, waaronder een 10-darter van Smith voor 9-6. In leg 16 miste ‘Aubergenius’ een 87-finish via de bull, Smith pakte zijn kans en brak met een 66-finish terug naar 9-7. Zou het dan toch opnieuw een comeback worden? Het antwoord werd ‘nee’. Van Duijvenbode brak een leg later meteen terug met een 86-finish voor 10-7, terwijl Smith een 123-finish op dubbel 9 miste. Van Duijvenbode maakte het vervolgens in zijn eigen leg af, met een 15-darter plaatst de Nederlander zich voor de kwartfinales van de World Matchplay!

Kwartfinales

Hiermee zijn de kwartfinales bekend. Donderdagavond treffen Peter Wright en Dimitri van den Bergh elkaar en nemen Michael van Gerwen en Nathan Aspinall het tegen elkaar op. Vrijdagavond is het dan tijd voor de Nederlandse clash tussen Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert. De kwartfinales worden afgerond met Gerwyn Price (11-7 winst op Dave Chisnall) tegen Jose de Sousa (11-8 winst op Rob Cross).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 98,00 / 45,8%
Michael Smith: 94,22 / 23,3%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *