Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Grand Slam of Darts 2023

Van Duijvenbode komt niet langs Humphries en is uitgeschakeld

Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd om de laatste 16 van de Grand Slam of Darts te bereiken. In een ‘must-win’ wedstrijd was Luke Humphries ruim te sterk met 5-1. Lees hier meer.

Dirk van Duijvenbode had dankzij zijn 5-2 overwinning op Steve Lennon zondagavond nog een kans om de laatste 16 te bereiken. Gary Anderson had eerder op de avond met 5-1 afgerekend met Lennon, wat betekende dat de Nederlander een overwinning nodig had tegen de nog ongeslagen Luke Humphries.

Het was van het eerst moment al te zien dat Van Duijvenbode wederom erg veel last had van zijn schouderblessure. In de eerste leg stond de Nederlander na 15 pijlen nog op 218, waardoor Humphries in 17 pijlen zijn eigen leg hield. Een 18-darter in de leg van Van Duijvenbode was vervolgens voldoende om de Nederlander te breaken. Deze break wist ‘Cool Hand Luke’ ook te verzilveren, met een 16-darter kwam hij op een 3-0 voorsprong.

Humphries wou deze wedstrijd zo snel mogelijk naar zich toe te trekken en kwam met een 11-darter op matchpoint. Echter kon hij het niet in zijn eigen leg afmaken. Humphries miste drie matchdarts, waardoor Van Duijvenbode met een 14-darter toch op het scorebord kwam. Een leg later maakte de World Grand Prix-kampioen het met de tweede 11-darter in de partij af. Humphries wint met 5-1 en neemt daarmee Gary Anderson mee naar de laatste 16, Van Duijvenbode is uitgeschakeld.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luke Humphries: 101,93 / 33,3%
Dirk van Duijvenbode: 77,06 / 100%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *