Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Grand Slam of Darts 2023

Van Duijvenbode verslaat Lennon en houdt kans voor laatste 16

Dirk van Duijvenbode heeft zijn tweede partij op de Grand Slam of Darts winnend afgesloten. Ondanks vele missers op de dubbels werd Steve Lennon met 5-2 verslagen. Lees hier meer.

Dirk van Duijvbenbode, die momenteel met een schouderblessure kampt, leek zaterdagavond knap te winnen van Gary Anderson. Echter wist de Schot vanuit een 4-2 achterstand de laatste drie legs te winnen voor een 5-4 overwinning. Ook Steve Lennon begon sterk aan zijn partij, maar moest na een 2-0 voorsprong de volgende vijf legs aan de nummer 4 geplaatste Luke Humphries laten.

Voor beide spelers was het dan ook noodzakelijk om zondagavond de partij wel winnend af te sluiten om enigszins kans te houden op de laatste 16. Nadat de eerste twee legs werden gedeeld, wist Van Duijvenbode met een 139-finish Lennon te breaken. Het leek erop dat de Nederlander de break ook ging verzilveren, maar miste op dat moment twee pijlen op dubbel 4 voor 3-1. Lennon greep zijn kans en brak via dubbel 8 terug voor 2-2.

Een leg later kreeg Lennon de kans om als eerste speler zijn eigen leg te houden, maar miste weer een handjevol dubbels. Van Duijvenbode raakte dubbel 4 wel voor de vijfde break op een rij. Het was ‘The Titan’ die de break eindelijk kon verzilveren, een weergaloze 136-finish met twee keer dubbel 19 leverde hem een 4-2 voorsprong op. Van Duijvenbode liet Lennon niet meer terug komen in de partij, wat hij wel deed tegen Gary Anderson. Een 15-darter was voldoende om met 5-2 te winnen van de Ier en houdt daarmee de kansen om de poule door te komen in eigen hand.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 83,86 / 27,8%
Steve Lennon: 84,08 / 14,3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *