Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen in absolute kraker langs sterke Suljovic

Na de uitschakeling van Danny Noppert op donderdagmiddag, was het donderdagavond de beurt aan de tweede Nederlander op de donderdag. Michael van Gerwen moest in Londen zien af te rekenen met Mensur Suljovic.

Van Gerwen wint sterke eerste set

Van Gerwen had het gooien op de bull gewonnen en mocht de partij beginnen. Met een keurige 74-finish wist ‘Mighty Mike’ ook meteen zijn leg te behouden. De Nederlander miste twee darts om te breken in de tweede leg, maar zag de leg toch met een 14-darter naar Suljovic gaan. De derde leg zou ook geen break opleveren. Van Gerwen had aan 16 darts genoeg om de leg te behouden. Van Gerwen gooide een sterke vierde leg, maar de Oostenrijker pareerde iedere poging tot druk zetten van Van Gerwen. Suljovic gooide een 11-darter en de set was nog niet voorbij. Van Gerwen liet echter zijn klasse zien en pakte de eerste set met een 14-darter.

Van Gerwen komt ijzersterk terug

In de tweede set zou dan toch de eerste break van de wedstrijd vinden. Suljovic wist zijn eerste leg nog te behouden met een 15-darter, maar wist de tweede leg van Van Gerwen af te pakken. De Nederlander was niet binnen de 12 darts uit, Suljovic was dit wel en kwam op een 2-0 voorsprong in legs. De break zou echter niet verzilverd worden door ‘The Gentle’. Met een 101-finish deed Van Gerwen iets terug in de tweede set. De re-break werd door Van Gerwen ijzersterk verzilverd met een 11-darter, waardoor opnieuw een beslissende leg gespeeld moest worden. De vijfde leg werd begonnen door Suljovic, maar het was Van Gerwen die het gaspedaal intrapte. De Nederlander knalde door met alweer zijn vijfde 180’er van de wedstrijd en pakte de tweede set met een 14-darter.

Suljovic doet wat terug, Van Gerwen herstelt

Met de break in de tweede set op zak ging Van Gerwen op jacht naar een grotere voorsprong. De eerste leg van de derde set ging met een 14-darter naar Van Gerwen, maar dat betekende niet dat Suljovic zich zomaar gewonnen gaf. De Oostenrijker pakte de tweede leg met een 13-darter en profiteerde van een matige leg van Van Gerwen. Met een 16-darter via de dubbel 11 zorgde ‘The Gentle’ voor de break. Van Gerwen miste in de vierde leg een 170-finish op de bulls-eye voor de re-break, waarna Suljovic twee pijlen kreeg voor de set. Suljovic pakte meteen zijn eerste kans en bracht zichzelf via de dubbel 16 weer helemaal terug in de wedstrijd.

Suljovic mocht de daaropvolgende vierde set beginnen, maar moest meteen zijn leg afstaan. Van Gerwen gooide een dijk van een leg en met een 12-darter wist de Nederlander zijn tegenstander te breken. Suljovic bleef echter niet achter en zorgde met een 14-darter voor de re-break. De break van de Oostenrijker werd wel verzilverd en met opnieuw een 14-darter mocht ‘The Gentle’ gaan gooien voor de set. Toch was het ‘Mighty Mike’ die opnieuw het gaspedaal vond. Met een 15-darter zorgde hij voor de gelijke stand in de vierde set en met een 12-darter wist de Nederlander de set alsnog naar zich toe te trekken: 3-1.

Magistrale finish Suljovic, Van Gerwen maakt het af

Met een 3-1 voorsprong op zak zat Van Gerwen op rozen richting de volgende ronde op het WK. De Nederlander wist dat hij zijn eigen legs ‘slechts’ hoefde te behouden om de wedstrijd te winnen. Met een 17-darter kwam Van Gerwen alvast op een 1-0 voorsprong in de vijfde set. Ook nu weigerde Suljovic zich gewonnen te geven en met een 76-finish kwam de Oostenrijker terug tot 1-1. Suljovic kon Van Gerwen in de derde leg echter geen tegengas geven en met een 65-finish kwam Van Gerwen op matchpoint. De vierde leg ging met een 14-darter nog naar Suljovic, maar het was Van Gerwen die voor de partij mocht gaan gooien. Vanaf 121 ging Van Gerwen niet voor de bulls-eye en dat kwam de Nederlander gigantisch duur te staan. Suljovic gooide 161 uit en bracht hiermee de stand terug tot 3-2 in sets.

Van Gerwen bleef stoïcijns onder de situatie. De Nederlander zorgde in de eerste leg van de zesde set voor de break, maar zag Suljovic ook meteen weer terug breken. Het houden van de eigen leg bleek sowieso een moeilijke opgave in deze set, aangezien Van Gerwen met een 17-darter opnieuw voor de break zorgde en wederom op matchpoint kwam. Van Gerwen gooide een geweldige laatste leg en hier leek het verzet van Suljovic dan toch gebroken. Van Gerwen produceerde een 14-darter en plaatste zich voor de volgende ronde op het WK in Londen!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen:v 107,66 / 38,5%
Mensur Suljovic: 98,9 / 65%

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *