Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen maakt indruk: Williams wordt gesloopt

Michael van Gerwen is zijn WK uitstekend begonnen. De Nederlander gooide bij vlagen meesterlijk sterk en had geen enkel probleem met Lewy Williams: 3-0.

Na een zeer succesvol 2022 heeft Michael van Gerwen zijn pijlen nu gericht op de grootste titel van allemaal. Op 3 januari hoopt hij zijn 4e wereldtitel te winnen, maar eerst ging de focus op zijn partij tegen Lewy Williams. Met een 13-darter etaleerde hij meteen zijn vorm, al zakte die een leg later met een 20-darter weer weg. Williams hield zijn eigen leg, maar de eerste set ging zonder al te veel problemen naar ‘Mighty Mike’. Dat het nog een stuk beter kon liet hij in set twee zien. De Nederlander was ontketend en gooide legs in 13, 12 en 11 pijlen: met een set gemiddelde van 125,25 liet hij niks heel van zijn tegenstander.

Met een 15-darter verscheen Van Gerwen ook weer prima uit de tweede onderbreking. Williams kon geen enkele tegenstand bieden, waardoor ook een 17-darter van onze landgenoot genoeg was om een leg te winnen. Met een 13-darter maakte hij er daarna toch nog een mooi slot van: MVG begon het WK als favoriet en liet ook meteen zien waarom.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 101.71 / 47.1%
Lewy Williams: 81.79 / 20%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *