Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - PDC World Championship 2023

Van Gerwen via simpele zege op Bunting naar kwartfinale WK

Michael van Gerwen heeft de kwartfinale op het WK 2024 bereikt. De drievoudig wereldkampioen had geen enkele moeite met Stephen Bunting, die hij niet eens een set gunde: 4-0.

De laatste 16 op het WK is aangebroken: Michael van Gerwen en Stephen Bunting mochten de volgende fase aftrappen. Op voorhand waren de verwachtingen hooggespannen voor dit duel, aangezien beide mannen de laatste tijd weer in topvorm zijn. Het vuurwerk bleef in set één echter uit: de eerste vier legs gingen met gemak naar degene die hem begon, waarna Van Gerwen met een 15-darter de beslissende leg naar zich toetrok. Met een 12-darter leek hij in set twee meteen door te drukken, maar Bunting vocht zich met een 14-darter knap terug. Twee legs later kwam ook hier een beslissende leg, waarna de Engelsman de eerste was die onder de druk bezweek. In 15 pijlen was hij niet uit, waardoor ‘Mighty Mike’ optimaal profiteerde en de stand op 2-0 zette.

Deze eerste klap deed al pijn, maar Bunting deed zichzelf daarna ook geen goed. ‘The Bullet’ miste twee pijlen om in set drie meteen een break te pakken, waarna hijzelf een leg later juist wel werd gebroken door MVG. Met een 125-finish liet hij wel zijn klasse zien, maar ook deze set ging naar Nederland: een 16-darter van Van Gerwen was genoeg. Waar veel mensen op een spannende partij hoopten, werd het uiteindelijk een eenzijdige wedstrijd. Met een 17-darter opende Bunting set vier nog met legwinst, maar daar zou het bij blijven voor de Engelsman. Met legs in 13, 15 en 15 pijlen liet Van Gerwen zien de baas te zijn: op 1 januari keert hij terug in de kwartfinale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 99.8 / 44.4%
Stephen Bunting: 94.84 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *