Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Dobey - PDC World Championship 2024

Dobey vernedert wereldkampioen Smith, Anderson klopt Krcmar

Chris Dobey heeft op indrukwekkende wijze gehakt gemaakt van verdedigend wereldkampioen Michael Smith. ‘Hollywood’ won met 4-0, terwijl Gary Anderson eerder op de avond won van Boris Krcmar.

Anderson toont klasse en klopt taaie Krcmar (R3)

De laatste derde ronde partij ging tussen Gary Anderson en Boris Krcmar, die in de tweede ronde Dirk van Duijvenbode versloeg. Het was Anderson die de partij mocht beginnen, maar liep direct tegen een break aan. Deze break wist Anderson een leg later meteen ongedaan te maken, hij gooide een 15-darter voor de rebreak. Lang kon hij niet genieten van de break, met een 14-darter plaatste Krcmar de derde break op een rij. In de vierde leg kreeg Krcmar één setdart op een 67-finish, maar die werd gemist. Anderson profiteerde en raakte tops om een beslissende leg af te dwingen. Daarin bleven de heren dichtbij elkaar, maar was het uiteindelijk de Kroaat die met een waanzinnige 161-finish de eerste set naar zich toe trok. In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg wist Anderson een 14-darter te produceren om te breaken. Deze break volgde hij op door zijn eigen leg in 17 pijlen te houden en zo de stand op 1-1 in sets te brengen.

In de derde set gingen alle legs met de darts. Zo hield Anderson zijn eigen legs in 14 en 11 pijlen, terwijl Krcmar een 12- en 16-darter produceerde. In de beslissende vijfde leg wist Anderson te domineren en kwam met een 90-finish in 12 pijlen op een 2-1 voorsprong in sets. Beide heren noteerden een setgemiddelde van boven de 100, Anderson eindigde op zelfs 112,7! In de vierde set leek Krcmar zijn eigen leg te houden, maar gooide in plaats van dubbel 9 dubbel 14. Anderson strafte dat keihard af, met een 102-finish plaatste hij direct de break. De Schot verzilverde vervolgens de break door in 16 darts zijn eigen leg te houden. Met een 93-finish via de bull deed Krcmar nog wel iets terug, maar zag Anderson een leg later in 13 pijlen een 3-1 voorsprong in sets nemen.

Na de laatste pauze begon Anderson aan set 5. Met een 15-darter hield ‘The Flying Scotsman’ zijn eigen set. Een leg later kreeg Krcmar 52 niet van het bord en liep tegen een break aan, Anderson gooide dubbel 10 om op matchpoint te komen. Dit matchpoint werd een leg later verzilverd, met een 13-darter trok Anderson de partij met 4-1 in sets naar zich toe.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 99,29 / 42,4%
Boris Krcmar: 94,80 / 46,8%

Dobey vernedert Smith: ‘Hollywood’ weer naar kwartfinale (R4)

Als regerend wereldkampioen wil Michael Smith dit WK maar wat graag laten zien dat hij nog steeds de beste kan zijn: met Chris Dobey kreeg hij hiervoor een enorme test bij de laatste 16. ‘Hollywood’ lijkt de laatste maanden de betere van de twee, en dat liet hij in set één meteen zien. Met een 130-finish voor een 12-darter snoepte hij meteen de eerste leg van Smith af, waarna hij ook zijn eigen leg hield. Twee legs later was ook de set binnen. Toch leek ‘Bully Boy’ zich daarna te herpakken. Door twee 15-darters op rij te gooien revancheerde hij zich, maar de set leverde hem het niet op. Dobey zette aan, waarna hij met legs in 13, 15 en 18 pijlen op 2-0 kwam. Eén gemiste setdart van Smith deed nog eens extra pijn bij de nummer één van de wereld.

Die pijn werd daarna alleen maar groter. Op de dubbels liep het niet, terwijl Dobey ze juist steeds wel vond. Legs in 15, 18 en 11 pijlen volgden: de stand kwam op 3-0, waardoor een afslachting in de maak was. Vier legs later was dit ook een feit. Smith kon niet voorkomen dat Dobey hem compleet van het bord afveegde, al deed hij met een 140-finish voor een 12-darter nog wel zijn best. In de beste set van de wedstrijd noteerde de winnaar van The Masters 2023 legs in 14, 12 en 12 pijlen, waardoor hij net als vorig jaar doorstoot naar de kwartfinale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 102.47 / 33.3%
Chris Dobey: 102.43 / 52.2%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *