Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - World Series of Darts Finals 2023

Van Gerwen zet Amsterdam op z’n kop met winst World Series Finals

Michael van Gerwen heeft gedaan waar het Nederlandse publiek op hoopte: met speels gemak rekende hij af met Nathan Aspinall, waardoor hij de World Series of Darts Finals won.

Het publiek in de AFAS Live kreeg een prachtig affiche als afsluiter van de World Series of Darts Finals: Michael van Gerwen tegen Nathan Aspinall. De winnaar van de Premier League tegen de winnaar van de World Matchplay dit jaar, een absolute kraker dus. Toch bleek in de eerste vier legs dat Aspinall er nog niet helemaal was. Hij hield zijn eigen leg wel in 12 pijlen, maar in de andere drie legs bleef hij ver bij Van Gerwen uit de buurt. Hij had het geluk dat MVG vergat door te drukken: de Nederlander miste twee pijlen op tops voor de 4-1 voorsprong, waardoor ‘The Asp’ terug kon breken.

Van Gerwen loopt eenvoudig weg bij Aspinall

Na de pauze kon Van Gerwen het verschil wel maken. Met een 14-darter brak hij zijn tegenstander meteen, waarna hij met een 160-finish zijn eigen leg hield. Aspinall deed iets terug, maar moest met lede ogen aanzien hoe de Nederlander het gat verder uitbreidde. Met legs in 14 en 18 pijlen kwam hij op 7-3. Bij Aspinall leek er ook weinig geloof meer in een goede afloop. Meestal toont de Engelsman zich een echte vechter, dit keer leek dit niet het geval. Met een 16-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg, waarna een nieuwe break hem al op een 9-3 voorsprong bracht. Drie legs later was de zege daar. Met twee 14-darters zette hij Aspinall definitief opzij, waardoor hij voor de vijfde keer de World Series of Darts Finals op zijn naam schreef.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 96.16 / 39.3%
Nathan Aspinall: 83.57 / 57.1%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *