Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer - Dutch Darts Championship 2023

Van Peer ondanks mooie finishes onderuit tegen Dobey

Berry van Peer heeft net niet kunnen winnen van Chris Dobey op de Grand Slam of Darts. Een beslissende leg was nodig, waarin hij nipt onderuit ging.

Al bij de loting werd duidelijk dat Berry van Peer in een zeer zware groep zat. Nadat hij op zaterdag verloor van Jonny Clayton kreeg hij vandaag met Chris Dobey meteen weer een zware tegenstander. Met een 15-darter won de Engelsman ook de eerste leg, maar daarna kwamen de kansen voor Van Peer. Eerst hield hij zijn eigen leg, waarna hij in de leg van zijn tegenstander scorend de overhand nam. Door drie missers op de dubbels beloonde hij zich echter niet: Dobey vond de dubbel wel en kwam op 2-1.

Een leg later gebeurde hetzelfde: Van Peer nam scorend de overhand, maar miste weer drie pijlen op de dubbels. Dobey pakte dit cadeautje weer uit. Van Peer moest aan de bak en vond daarna twee legs op rij wél een sterke finish. 104 ging uit voor de break, waarna hij 110 uitgooide op dubbel één. Beide mannen hielden vervolgens hun eigen legs, waardoor er een beslissende leg nodig was. Even leek Van Peer nog terug te mogen komen, maar Dobey wist met zijn laatste pijl dubbel 16 te raken. Voor ‘Bionic’ lijkt de volgende ronde ver weg, Dobey heeft morgen nog een kans.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Chris Dobey: 92.72 / 45.5%
Berry van Peer: 93.11 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *