Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vladimir Andersen

Vladimir Andersen wint PDCNB-titel in IJsland

Na twee teleurstellende weekenden op de PDC Nordic & Baltic Tour heeft Vladimir Andersen dit afgelopen zaterdagmiddag helemaal goed gemaakt in IJsland. De Deen won het vijfde toernooi van het jaar.

Hoe verging de dag?

Een totaal van 67 spelers begonnen in Reykjavik aan het vijfde toernooi van het seizoen. Van de acht geplaatste spelers wist alleen Oskar Lukasiak de openingspartij niet te winnen, Andreas Toft Jørgensen was met 6-3 te sterk. Een rond later kwam het toernooi ook al ten einde voor de Nederlandse Noor Cor Dekker, hij verloor in een beslissende leg van Michael Seemann. Ook de nummer 3 geplaatste Mindaugas Barauskas en de nummer 8 geplaatste Tom Veje Kristensen verloren voor de laatste 16.

Toch bestonden de kwartfinales uit spelers met veel kwaliteit. Zo bereikte Vladimir Andersen voor het eerst dit seizoen de kwartfinales, mede dankzij een gemiddelde van 97 bij de laatste 16. Jeffrey de Graaf, Dennis Nilsson, Daniel Larsson en Andreas Harrysson haalden de laatste 8 ook. De laatstgenoemde versloeg de nummer één geplaatste Marko Kantele met 6-5 bij de laatste 16.

Uiteindelijk bleven Andersen en Larsson over in de finale. Andersen was in de kwartfinales met 6-4 te sterk voor Dennis Nilsson, waarna Andreas Harrysson met 6-2 werd verslagen in de halve finales. Larsson overleefde twee matchdarts tegen Jeffrey de Graaf om vervolgens in de halve finales nog een landgenoot te verslaan; Anton Östlund verloor met 6-3

Finale

Andersen begon ijzersterk aan de finale door eerste drie legs te pakken met finishes van o.a. 68 en 81. Larsson vocht zich vervolgens knap terug, met legs in 16,13,15 en 18 pijlen kwam de Zweed zelfs op voorsprong; 4-3. Een 100-finish zorgde ervoor dat de Deen langszij kwam; 4-4. Een leg later plaatste Andersen de nodige break, via dubbel 18 kwam hij op matchpoint. Ondanks een maximale score van Larsson, was het Andersen die via dubbel 16 zijn eerste titel van het seizoen pakte!

Vladimir Andersen: 90,96 / 43%
Daniel Larsson: 91,22 / 27%

Uitslagen

Kwartfinales
Andreas Harrysson 6-5 Patrick Heinsoe
Vladimir Andersen 6-4 Dennis Nilsson
Daniel Larsson 6-5 Jeffrey de Graaf
Anton Östlund 6-5 Ivan Springborg Poulsen

Halve finales
Vladimir Andersen 6-2 Andreas Harrysson
Daniel Larsson 6-3 Anton Östlund

Finale
Vladimir Andersne 6-4 Daniel Larsson

Order of Merit

Marko Kantele behoudt de koppositie, terwijl Daniel Larsson het gaat met de rest alleen maar groter maakt. Andersen komt met zijn titel binnen op plaats 5. Na 10 toernooien plaatst de top twee zich voor het aankomende PDC WK.

  1. Marko Kantele 2850
  2. Daniel Larsson 2250
  3. Mindaugas Barauskas 1475
  4. Benjamin Drue Reus 1225
  5. Vladimir Andersen 1200
  6. Tom Veje Kristensen 1100
  7. Jeffrey de Graaf 975
  8. Andreas Harrysson 900
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *