Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
James Wade

Constante Wade eerste halve finalist EK Darts

De eerste kwartfinale van de avond ging tussen James Wade en William O’Connor. Wade speelde zijn eerste kwartfinale van 2020 tegen de verrassende Ierse O’Connor, die pas zijn tweede kwartfinale op een PDC-major speelde.

Trebles for show, doubles for dough

James Wade mocht de wedstrijd beginnen, maar het was O’Connor die voor het eerste hoogtepuntje zorgde. Met zijn eerste 3 pijlen was de eerste 180 score al een feit. Toch wist Wade zijn eigen leg te behouden. Met een 18-darter bracht “the Machine” de stand op 1-0. Leg 2 zou ook meteen de eerste break opleveren. Met Wade op 87 kreeg O’Connor de kans op 105, maar de dubbel 20 werd gemist. Wade profiteerde en wist de break voorsprong te pakken. Ook leg 3 zou een prooi worden voor de Engelsman. Met een 14-darter via tops werd de stand 3-0 voor Wade. O’Connor zou na leg 4 dan toch op het scorebord komen. Met een 75 finish wist de Ier zijn eigen leg te behouden. Ook leg 5 zou met de pijlen meegaan. Ondanks de vierde 180 score van O’Connor in deze sessie, was Wade scorend de meest constante speler en met een 13-darter ging Wade met een 4-1 voorsprong de eerste pauze in.

Constante James Wade

Na de pauze was het O’Connor die de zesde leg mocht beginnen. Wade doneerde deze leg al snel aan de wetenschap en de Ier kon de leg met 15-darter binnen halen. Wade leek in zijn eigen leg in de problemen te komen, maar hij deed waar hij om bekend staat. Met O’Connor op 40 gooide Wade een 96 finish, nadat hij begon met een trippel 1: 5-2 in het voordeel van de Engelsman. O’Connor liet het in leg 7 een beetje afweten, want “the Magpie” was niet binnen 18 pijlen op 0. James Wade wel en de tweede break van de wedstrijd was een feit. Met een 6-2 voorsprong op zak, had Wade zijn Ierse tegenstander precies waar hij hem wilde hebben. Zijn eigen leg was steady en met een 14-darter bracht hij de stand op 7-2. O’Connor deed in zijn “eigen” tiende leg nog wel wat terug door de dubbel 10 te raken. Beide heren gingen de pauze in met een tussenstand van 7-3 in het voordeel van James Wade.

James Wade eerste halve finalist

De derde sessie werd begonnen door James Wade en hij wist zijn eigen leg te behouden met een 18-darter. O’Connor kon zich geen fouten meer permitteren, maar gooide niet een al te sterke twaalfde leg. Toch wist hij zichzelf te redden met een 96 finish via de dubbel 18 en de dubbel 20. Wade trok zich hier weinig van aan en bleef zijn eigen spel spelen. Met wederom een steady eigen leg bracht hij zichzelf, met een 13-darter, op matchpoint. O’Connor leek te beseffen dat de strijd gestreden was en dit bleek ook het geval. Met een 13-darter bezegelde Wade het lot van zijn Ierse tegenstander en met een 10-4 overwinning plaatste Wade zich voor de halve finale op het EK darts!

Gemiddeldes/dubbelpercentages
James Wade: 98,7 / 63%
William O’Connor: 91,7 / 33%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *