Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode verliest van Jonny Clayton in kwartfinale

De tweede kwartfinale van de avond ging tussen de Nederlander Dirk van Duijvenbode en Jonny Clayton. Dirk van Duijvenbode won zijn vorige ronde tegen Michael Smith. Jonny Clayton won zijn vorige ronde tegen José de Sousa. Lees hieronder hoe de partij tussen Van Duijvenbode en Clayton ging.

Jonny Clayton mocht de wedstrijd beginnen. In de eerste leg waren er al veel gemiste dubbels, maar Clayton kwam uiteindelijk op 1-0 voorsprong. De tweede leg was gewonnen door Van Duijvenbode met een 21-darter. Uiteindelijk kwam ook de eerste break van de wedstrijd. Van Duijvenbode brak Clayton’s leg en kwam op 2-1 voorsprong. Maar even later gebeurde het andersom. Clayton pakte de leg van Van Duijvenbode. Ze stonden weer 2-2 gelijk. Clayton gooide daarna een 15-darter om op 3-2 voorsprong te komen.

Na de eerste break kwam Van Duijvenbode nog gelijk tot 3-3 met een 16-darter. In de zevende leg was Van Duijvenbode wel op een achterstand, daardoor maakte Clayton het 4-3. Maar daarna gooide Van Duijvenbode een 16-darter om op 4-4 gelijke stand te komen. Clayton kwam daarna wel op een 5-4 voorsprong met een mooie 82-finish (BULL-D16). Clayton kwam ook op 6-4 voorsprong met een 18-darter.

Na de tweede break mistte Van Duijvenbode een 126-finish om op 6-5 te komen, maar dat gebeurde niet. Clayton gooide dubbel 4 uit om op 7-4 voorsprong te komen. Van Duijvenbode was het even kwijt. Clayton kwam ook op een 8-4 voorsprong. Later kwam Clayton ook op 9-4 voorsprong. Clayton sloot de wedstrijd af met een 17-darter. ”The Ferret” wint met 10-4 van ”Titan”.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 88,19 / 29,41%
Dirk van Duijvenbode: 84,21 / 23,53%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *