Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton vs Gerwyn Price

Wales ten koste van Nederland naar World Cup finale

Gerwyn Price en Jonny Clayton hebben zich geplaatst voor de World Cup finale. In de halve finales werd Team Nederland met 2-0 uitgeschakeld.

Noppert geen kans tegen Price

De eerste singlepartij ging tussen Danny Noppert en Gerwyn Price. De wedstrijd begon erg matig. In de eerste leg misten beide heren handenvol dubbels, maar was het Price die via dubbel 2 meteen de break plaatste. Dankzij een 115-finish verzilverde Price de break voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg kon Noppert het scorend niet vinden, met een 16-darter brak de Welshmen opnieuw en kwam 3-0 voor. De Fries deed nog wel iets terug door met een 17-darter terug te breaken, maar daar bleef het bij. Price maakte het in leg 5 af, met een 81-finish in 12 darts zette hij Wales op een 1-0 voorsprong.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 88,75 / 44,4%
Danny Noppert: 84,90 / 12,5%

Clayton laat zich niet breaken, Wales naar finale

De tweede singlepartij ging tussen Dirk van Duijvenbode en Jonny Clayton. Het was de taak voor Van Duijvenbode om de wedstrijd in evenwicht te trekken. Clayton mocht de partij beginnen en deed dat met een 94-finish. Vanaf dat moment ging het niveau wat omhoog. Van Duijvenbode maakte er 1-1 van met een knappe 11-darter, maar zag Clayton hetzelfde doen in de derde leg voor een 2-1 voorsprong. Van Duijvenbode was niet onder de indruk en hield in 12 darts zijn eigen leg voor 2-2. In de vijfde leg hadden beide heren moeite met het vinden van de triples. Uiteindelijk was het Clayton die in 16 darts op matchpoint kwam. In de zesde leg begon de Nederlander aan zijn leg erg matig, in zijn eerste 4 scores gooide hij geen triple. ‘The Ferret’ profiteerde optimaal, via tops won hij met 4-2 en stuurde hij Wales naar de finale!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 97,71 / 80%
Dirk van Duijvenbode: 96,45 / 66,7%

Image courtesy of FOTO: Dartplayers Australia Facebook
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *