Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nederlands Team - Six Nations Cup 2022

Finaledag van de Six Nations Cup

Vandaag was de finaledag van de Six Nations Cup in Schotland. Zowel het damesteam als het herenteam speelden de halve finale. Ook kwam Wesley Plaisier in actie in de singlefinale.

5e/6e plek

De dag startte om 12:00 Nederlandse tijd met de wedstrijd tussen Noord-Ierland en Schotland. Zij hebben gestreden voor de 5e plek. Dit werd een comfortabele 5-1 voor Schotland na wat moeite op de dubbels. Hierna gingen de mannen strijden voor de 5e plek. Hierbij kwamen Ierland en Schotland in actie. Het werd een overtuigende 13-7 voor Ierland.

De halve finales

Rond 14:00 Nederlandse tijd hebben onze vrouwen de halve finale gegooid tegen het Engelse Team. Hierbij mocht Lerena Rietbergen beginnen tegen Beau Greaves. Dit werd meteen goed gestart met een 15-darter voor Greaves. In de vierde leg wist Hedman een mooie finish te gooien: 82 op de bull. Ook Winstanley wist in de vijfde leg een bull-finish te gooien, maar zij op 81. Hiermee wonnen de Engelse met 5-0 van Nederland.

Hieronder alle uitslagen:
Beau Greaves-Lerena Rietbergen = 1-0
Deta Hedman-Priscilla Steenbergen = 1-0
Lorraine Winstanley-Anca Zijlstra = 1-0
Deta Hedman-Lerena Rietbergen = 1-0
Lorraine Winstanley-Priscilla Steenbergen = 1-0

Daarna de andere halve finale bij de dames. Deze partij was Wales tegen Ierland. Dit was een super spannende wedstrijd, waarbij het aankwam op een beslissende leg. Katie Sheldon gooide een goede leg en het werd 5-4 voor Ierland. Hierdoor werd de finale bij de dames: Engeland tegen Ierland.

Toen waren de heren aan de beurt. In de eerste halve finale speelde het Nederlandse team tegen Noord-Ierland. Al snel kwamen de heren 3-0 achter. Van de Boogaard wist met een mooie 100-finish Nederland op het scorebord te krijgen voor een 3-1 tussenstand. In de negende leg wist De Boer 85 te finishen op de bull, waardoor het 5-4 werd voor Noord-Ierland. In de dertiende leg begon Plaisier met een 180 en checkte uiteindelijk 68 voor de eerste voorsprong deze wedstrijd. Het werd 7-6. De leg hierna checkte Roelofs 5, door dubbel 1, enkele 1 en weer dubbel 1 te gooien. In de zestiende leg wist Plaisier 170 uit te gooien voor een 10-6 voorsprong. Met een 14-darter wist Roelofs de zeventiende leg binnen te halen. Met een 116-finish wist Van Trijp de laatste leg binnen te halen! Nederland won met 13-7!

Hieronder alle uitslagen:
Kristiaan de Boer-Neil Duff = 0-1
Wesley Plaisier-Philip Carson = 0-1
Owen Roelofs-Darryl Loughery = 0-1
Patrick van de Boogaard-Gary Elliott = 1-0
Danny van Trijp-Chris Gilliland = 0-1
Owen Roelofs-Gary Elliott = 1-0
Patrick van de Boogaard-Chris Gilliland = 0-1
Danny van Trijp-Neil Duff = 1-0
Kristiaan de Boer-Philip Carson = 1-0
Wesley Plaisier-Darryl Loughery = 0-1
Danny van Trijp-Philip Carson = 1-0
Kristiaan de Boer-Darryl Loughery = 1-0
Wesley Plaisier-Gary Elliott = 1-0
Owen Roelofs-Chris Gilliland = 1-0
Patrick van de Boogaard-Neil Duff = 1-0
Wesley Plaisier-Chris Gilliland = 1-0
Owen Roelofs-Neil Duff = 1-0
Patrick van de Boogaard-Philip Carson = 1-0
Kristiaan de Boer-Gary Elliott = 0-1
Danny van Trijp-Darryl Loughery = 1-0

In de andere halve finale was het de beurt aan Engeland tegen Wales. Dit werd 13-6 voor Engeland. Hierdoor werd de mannen finale: Nederland tegen Engeland. 

Finales van het singletoernooi

Voordat de teamfinales werden gespeeld, was het eerst de beurt aan de finales van het singletoernooi. In de vrouwen finale mocht Beau Greaves gaan gooien tegen Rhian O’Sullivan. Dit was dezelfde finale als bij de Toto Dutch Open 2020 een week geleden. Het was een makkelijke finale voor Beau Greaves. In het begin hielden beide dames hun eigen legs. Hierdoor kwam Greaves 2-1 voor te staan. In de drie legs hierna braken de dames elkaar, waaronder een mooie 80-finish van O’Sullivan. Het werd 4-2 voor Greaves. Nadat Greaves vijf matchdarts miste, kreeg O’Sullivan nog 1 dart op tops om in de wedstrijd te blijven, maar zij miste. Beau Greaves wint het singletoernooi in Schotland met 5-2. 

Daarna mocht de mannenfinale gespeeld worden. Onze eigen Wesley Plaisier nam het op tegen Scott Taylor. Wesley Plaisier mocht, na het winnen van de bull, de wedstrijd beginnen. Hij hield zijn eigen leg en dat deed Taylor ook. De leg hierna wist Plaisier niet genoeg triples te vinden en Taylor brak hem voor een 2-1 voorsprong. De Nederlander wist meteen terug te breken met een 13-darter waaronder 7 perfecte darts. Deze lijn trok hij door met een 69-finish voor een 3-2 voorsprong. Het werd meteen gelijk gemaakt door Taylor. Plaisier mistte 116 voor zijn eigen leg te houden en werd gebroken door een 73-finish van Taylor, die hij op een aparte manier wist te checken (single 15, dubbel 18, dubbel 11). Plaisier gaf niet op en brak terug met een 78-finish. Het werd een beslissende leg die de Nederlander door goede darts zijn kant op trok. Door tops te checken won Wesley Plaisier met 5-4 het singletoernooi. 

Finales van de Six Nations Cup

Rond de klok van 18:45 Nederlandse tijd was het de beurt aan de teamfinale van de vrouwen. Katie Sheldon wist het eerste punt voor Ierland binnen te halen. In de derde leg begon Greaves met een 180 en wist hier een 17-darter van te maken. Zo kwam Engeland 2-1 voor. Robyn Byrne checkte 60 voor een 4-3 voorsprong voor Ierland, maar dit werd al snel weer rechtgetrokken doordat Deta Hedman dubbel 2 checkte. De beslissende leg ging tussen Katie Sheldon en Lorraine Winstanley. Nadat beide dames meerdere matchdarts hebben gemist, wist Sheldon tops te gooien. Hierdoor werd het 5-4 voor Ierland. Het Ierse damesteam won voor de eerste keer de Six Nations Cup!

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *