Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Wereldkampioenen clashen: Klaasen/Landman en Kist/Stoeten naar finale

Een prachtig affiche voor de finale van de heren koppels op de TOTO Dutch Open: Jelle Klaasen en Chris Landman nemen het zondag op tegen Christian Kist en Michael Stoeten.

De Dutch Open is niet alleen het grootste single-toernooi ter wereld: met meer dan 1300 koppels is het koppeltoernooi ook de grootste in de dartsport. Met Thibault Tricole en Andy Baetens kreeg het toernooi in 2022 twee prachtige winnaars, maar beide mannen deden dit jaar niet mee. Jelle Klaasen (vorig jaar de winnaar van het single-toernooi) en Chris Landman konden op voorhand tot de favorieten worden gerekend, terwijl er ook van Alexander Merkx en Moreno Blom na een fantastisch jaar bij de WDF veel verwacht mocht worden. Voor dit koppel eindigde het echter te vroeg: bij de laatste 32 gingen zij onderuit tegen Tom van den Hoogen en Vinay Ramnath (3-2).

Klaasen en Landman bereikten wél de halve finale, terwijl Christian Kist (net als Landman vorige week winnaar op de Challenge Tour) samen met Michael Stoeten doorstootte naar de halve finale. Kist en Stoeten speelden hun meeste partijen ver bij de tribunebanen vandaan, waarna ze in de kwartfinale onder druk kwamen te staan tegen Christiaan Snoei en Gerko Tibbe. Een 105-finish van Kist leverde ze echter de zege op. In de halve finale tegen Eddie Merlijn en Mitchell von Schukkmann was het woord juist aan Stoeten: met een 152-finish kantelde hij de wedstrijd in hun voordeel, waarna de finale werd bereikt.

Jelle Klaasen en Chris Landman speelden juist al hun wedstrijden op de tribunebaan. En mét succes: op weg naar de halve finale werden er maar vier legs verloren, terwijl Mats Gies en Arnold Broersma met een gemiddelde van boven de 100 werden weggespeeld. In de halve finale waren ook oud-tourkaarthouders Joey ten Berge en Mike Zuydwijk geen partij. Met 4-1 waren Klaasen en Landman te sterk. Een prachtig affiche voor de finale op zondag: wereldkampioen Jelle Klaasen, vergezeld door Chris Landman, tegen wereldkampioen Christian Kist, met aan zijn zijde Michael Stoeten.

Uitslagen

Kwartfinales
Ten Berge/Zuydwijk 3-1 Straver/Van den Eijkel
Klaasen/Landman 3-2 Van Milligen/Michels
Kist/Stoeten 3-1 Snoei/Tibbe
Merlijn/Von Schukkmann 3-1 Peters/Wisniewski

Halve Finales
Klaasen/Landman 4-1 Ten Berge/Zuydwijk
Kist/Stoeten 4-2 Merlijn/Von Schukkmann

Finale
Jelle Klaasen/Chris Landman vs Christian Kist/Michael Stoeten

Image courtesy of Jos Groen Fotografie
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Wereldkampioenen clashen: Klaasen/Landman en Kist/Stoeten naar finale