Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Simon Adams

56-jarige Simon Adams debuteert op WK na winst in Kaapstad

Simon Adams heeft afgelopen zondagavond het Afrikaanse kwalificatietoernooi voor het PDC WK gewonnen. Adams had in de finale weinig moeite met Stefan Vermaak; 8-0. Lees hier meer.

Voorafgaand de African Qualifier voor het WK werd op de zaterdag het tweede toernooi van de African Continental Tour afgewerkt. Voormalig WK-deelnemer Cameron Carolissen wist het toernooi te winnen door in de finale met 8-2 te sterk te zijn voor Vernon Bouwers. Carolissen noteerde een gemiddelde van 101 in de finale. Bouwers maakte ook indruk, hij produceerde een gemiddelde van maar liefst 114 bij de laatste 32. Beide heren waren dan ook de twee grote favorieten bij de African Qualifier.

Echter ging het voor beide heren al snel mis. Carolissen wist zijn openingswedstrijd niet te winnen van Franklin Moller, de speler uit Namibië won met 6-5. Bouwers had een bye in de eerste ronde, waardoor hij het in de laatste 32 opnam tegen de Keniaanse Benson Ngari. Bouwers kwam 5-2 voor, kreeg meerdere matchdarts en verloor de wedstrijd uiteindelijk nog met 6-5.

Hierdoor kwam het toernooi al snel helemaal op te liggen. In de kwartfinales waren er nog zeven Zuid-Afrikaanse spelers en één speler uit Kenia over. Simon Adams versloeg Ngari met 6-5, nadat Ngari zelf een aantal matchdarts had gemist om de halve finales te bereiken. De als nummer één geplaatste Stefan Vermaak, de ervaren Graham Filby en Xander Faddel wisten ook de halve finales te bereiken.

In de halve finales wist Vermaak met 7-5 te winnen van Filby. Vermaak kwam 4-0 voor, maar zag Filby helemaal terug komen. Echter kon hij de stand niet gelijk trekken. In de andere halve finale moest er een beslissende leg aan te pas komen. Faddel kwam 3-1 voor door een aantal knappe finishes, waaronder een 170-finish! Adams vocht zich helemaal terug in de wedstrijd en kwam zelfs op een 6-4 voorsprong. Dit keer was het Faddel die zich knap terug vocht in de partij, met legs in 18 en 19 pijlen dwong hij een beslissende leg af. Faddel mocht de dertiende leg beginnen, maar het was Adams die domineerde. Met scores van 140-80-140 en een 141-finish plaatste Adams zich voor de finale.

Een spannende finale werd het niet. Adams liet zijn klasse zien in de finale en Vermaak kon zijn niveau niet opkrikken. Adams wist alle acht gespeelde legs te winnen en deed dat in 16 (2x),13,18 (2x),14 (2x) en 19 darts en eindigde daarmee op een gemiddelde van 93,94! Ondanks dat Adams 15+ matchdarts tegen kreeg in het toernooi, gaan we de 56-jarige Zuid-Afrikaan in december terug zien op het PDC WK!

Uitslagen

Kwartfinales
Stefan Vermaak 6-5 Charles Losper
Graham Filby 6-4 Tyrone Shackleoton
Simon Adams 6-5 Benson Ngari
Xander Faddel 6-5 Giovanni Matthee

Halve finales
Stefan Vermaak 7-5 Graham Filby
Simon Adams 7-6 Xander Faddel

Finale
Simon Adams 8-0 Stefan Vermaak

Image courtesy of FOTO: African Darts Series
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *