Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Australiër Kyle Anderson (33) overleden

Een grote schok binnen de dartwereld. Verschillende bronnen melden dat de Australischer darter Kyle Anderson op 33-jarige leeftijd overleden is.

Zo schrijven Brandon Weening, darter op het Australisch circuit, en Ben Francis, darts journalist uit Nieuw-Zeeland, over het overlijden van de voormalig tourkaarthouder. Ook is het overlijden van Anderson bevestigt door de PDPA, de spelersvakbond van de PDC.

Kyle Anderson kwalificeerde zich sinds 2013 voor acht achtereenvolgende PDC WK’s, speelde op meerdere major toernooien en won in 2017 zelfs een TV-titel: de Auckland Darts Masters. In maart 2020 vertrok hij van Engeland naar Australië vanwege de pandemie, en gaf in 2021 zijn tourkaart weg. Anderson speelde nog een aantal Australische toernooien, maar kwam nooit meer terug naar Europa.

Anderson werd eerder dit jaar nog vader van zijn tweede kind. De oorzaak van overlijden is nog niet bekend, al gaan geruchten dat het om nierfalen zou gaan.

Image courtesy of FOTO: PDC/DartsPlace
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

  1. Wat een vreselijk nieuws,wat was je een goede en rustige dartspeler,keek met heel veel plezier altijd naar je,,,,,rust zacht,,,sterkte voor de echtgenoot en de kleintjes die papa al zo jong moeten missen,en natuurlijk de rest van de familie,,,
    Heel verdrietig Jenny van Kuijck Perquin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *