Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Jansen

Dak gaat eraf in Zwolle: Danny Jansen verslaat Van der Voort

Danny Jansen. Onthoud de naam. In de eerste ronde van de Dutch Darts Championship in Zwolle maakte ‘The Mullet’ het ongelooflijk spannend tegenover Vincent van der Voort. Het kwam aan op de laatste pijl: 6-5.

Danny Jansen had z’n hele dorp uitgenodigd om hem te zien shinen – de IJsselhallen in Zwolle kleurde geel van de Jansen-shirtjes met ‘The Mullet’. Van der Voort speelde in eigen land, maar had het publiek tegen.

‘The Mullet’
Het 20-jarige talent uit Holten mocht aan de wedstrijd beginnen, maar verkeek zich in de dartskunsten van zijn 26 jaar oudere tegenstander. Van der Voort breakt in de eerste leg (0-1). Toch vecht Jansen zich terug en komt zelf voor met een 101-finish (2-1).

‘The Dutch Destroyer’
Van der Voort trekt zich niks aan van het publiek dat overduidelijk niet voor hem is. De nummer 29 van de wereld pakt via een 16-, 15-, en 13-darter de wedstrijd weer helemaal terug in handen (2-4). Een 72-finish uit de handen van de publiekslieveling zorgde nog voor enige spanning (3-4). ‘Tu tu tu du… Danny Jansen!’, aldus het publiek. Na missers van VvdV was Jansen helemaal terug, via dubbel 16 werd-t gelijk (4-4).

Van der Voort won zijn eigen leg (4-5) en keek toe hoe Jansen een ongelooflijk belangrijke dubbel 10 raak gooide, het publiek ging uit z’n laatste dak (5-5). De laatste leg dan: Van der Voort werd uitgefloten terwijl Jansen met (opnieuw) z’n tweede pijl tops raak gooide. Een fenomeen.

Gemiddeldes/Finishpercentages
Danny Jansen: 86.63 / 46.2%
Vincent van der Voort: 89.93 / 45.5%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *