Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Josh Rock - Dutch Darts Championship 2024

Josh Rock verovert Rosmalen: ‘Rocky’ wint Dutch Darts Championship

Het Dutch Darts Championship 2024 is een prooi geworden voor Josh Rock. De Noord-Ier had in de finale zijn beste spel niet nodig tegen Jonny Clayton: 8-4.

Na drie dagen vol spanning en sensatie mocht Jonny Clayton en Josh Rock het Dutch Darts Championship afsluiten. Weinig mensen zullen voorafgaand het toernooi deze finale hebben voorspeld, maar beide mannen toonden hun klasse dit weekend. In Oostenrijk bevochten ze elkaar vorig jaar ook in de laatste wedstrijd van het weekend, met toen Clayton als winnaar. Rock wilde dit maar wat graag rechtzetten: van de eerste vier legs gingen er drie naar de Noord-Ier, waardoor de start voor hem was.

Clayton moest nog even op gang komen: de Welshman kwam langzaam op stoom en zette steeds meer druk op zijn tegenstander. Met twee 14-darters op rij zette hij de stand weer op gelijke hoogte, waarna hij een leg later de kans op een break kreeg. Tops werd vanaf 80 gemist, waardoor Rock goed wegkwam. De missers van Clayton werden hierna een rode lijn in deze finale. Nog twee keer miste ‘The Ferret’ pijlen om te breken, waarna Rock juist wel de dubbel vond. De nummer 20 van de wereld had tussendoor met een 13-darter zelf wél een break gegrepen, waardoor hij op weg ging naar zijn eerste European Tour-titel. Clayton hielp hem nog een handje: de nummer 10 van de wereld miste nog twee pijlen op de dubbels, waarna Rock zichzelf kroonde tot winnaar op het Dutch Darts Championship. Een nieuwe stap in de carrière van de jonge Noord-Ier.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jonny Clayton: 90.59 / 25%
Josh Rock: 89.89 / 40%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *