Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Damon Heta - Czech Darts Open 2023

Damon Heta grijpt vierde Players Championship-titel

Twee dagen voordat hij met Australië zijn titel op de World Cup gaat verdedigen heeft Damon Heta Players Championship 14 gewonnen. In de finale was hij ruim te sterk voor Luke Woodhouse: 8-2.

Hoe verging de dag?

De Players Championship-toernooien in Duitsland leveren vaak verrassende resultaten op. Gisteren viel dat al te zien bij de kwartfinalisten, vandaag was het nog duidelijker: bij de laatste 16 waren er namelijk nog maar vijf geplaatste spelers over. Michael Smith was bij de laatste 64 al onderuit gegaan tegen Rusty-Jake Rodriguez (6-4), terwijl ook Rob Cross (6-1 tegen Mensur Suljovic), Dirk van Duijvenbode (6-5 tegen Jeffrey Sparidaans) en Krzysztof Ratajski (6-1 tegen Stephen Burton) in deze ronde verloren.

Nadat Gary Anderson, James Wade en Raymond van Barneveld een ronde later hun partij verloren bleven er weinig geplaatste spelers over. Damon Heta en Danny Noppert waren de enige uit de top tien: Noppert verslikte zich in de kwartfinale echter in Luke Woodhouse (6-4). Het verhaal van de dag werd echter geschreven door Christian Kist: zonder tourkaart behaalde ‘The Lipstick’ de halve finale.

Damon Heta was hierin te sterk voor de Nederlander, waardoor de Australiër zijn eerste finale van het jaar haalde. In de eerste ronde kwam hij nog goed weg tegen Owen Roelofs (6-5), waarna hij ook nog ondere andere Martijn Kleermaker (6-0) en Bradley Brooks (6-4) versloeg. Luke Woodhouse werd zijn tegenstander. ‘Woody’ haalde nog nooit een finale bij de PDC, maar door knappe overwinningen op onder andere José de Sousa (6-3) en Danny Noppert (6-4) was het nu wel raak. Tegen de Portugees gooide hij boven de 100 gemiddeld, de rest van de dag was het niet sprankelend.

Finale

Met vijf gemiddeldes van onder de 90 haalde Woodhouse de finale: om Damon Heta hierin te verslaan zou hij toch beter moeten gaan gooien. Al snel werd duidelijk dat dit er niet in zat. Met legs in 16, 24 en 16 pijlen kwam Heta snel op 3-0, waarna hij nooit meer in de problemen kwam. Woodhouse kwam er totaal niet aan te pas: twee keer won hij een leg, maar in zeven van de legs die Heta won kreeg hij niet eens een pijl op de dubbel. Heta speelde zelf ook allesbehalve geweldig maar kon zo wel met gemak de titel grijpen. Voor de vierde keer in zijn carrière sloeg ‘The Heat’ toe op een Players Championship.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Woodhouse: 77.09 / 20%
Damon Heta: 89.83 / 38%

Nederlanders

Voor het eerst in zeven jaar wist Christian Kist een halve finale bij de PDC te halen. De Nederlander versloeg met Mervyn King, Martin Schindler en Steve Beaton meerdere grote namen: pas bij de laatste vier was Damon Heta te sterk. Danny Noppert strandde in de kwartfinale tegen Luke Woodhouse (6-4), terwijl nog drie van onze landgenoten de laatste 16 haalden. Richard Veenstra verloor hierin van Andrew Gilding (6-2), Jeffrey Sparidaans ging onderuit tegen Mario Vandenbogaerde (6-1), terwijl Niels Zonneveld in een Nederlands onderonsje zijn meerdere moest erkennen in Christian Kist (6-3).

Uitslagen

Kwartfinales
Luke Woodhouse 6-4 Danny Noppert
Mensur Suljovic 6-4 Andrew Gilding
Christian Kist 6-2 Mario Vandenbogaerde
Damon Heta 6-0 Mickey Mansell

Halve Finales
Luke Woodhouse 7-2 Mensur Suljovic
Damon Heta 7-4 Christian Kist

Finale
Damon Heta 8-2 Luke Woodhouse

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *