Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Aileen de Graaf

De Graaf en Pratnemer winnen eerste editie World Open

Aileen de Graaf en Benjamin Pratnemer hebben in Assen de eerste editie van de World Open op hun naam geschreven, terwijl nog drie Nederlanders de kwartfinale haalden.

Heren

Een totaal van 358 heren begonnen zaterdagochtend aan het laatste ‘Silver’-gerankte WDF-toernooi van 2022. De laatste kans om via de ranglijst het WK te halen, maar door het sterke deelnemersveld ook een mooie titel om te winnen. Owen Roelofs en Nick Kenny, die op zondag in actie komen in de kwartfinale van de World Masters, vlogen er echter al snel uit. Roelofs werd verslagen door Kai Fan Leung (4-1, en morgen ook zijn tegenstander op de World Masters), terwijl Kenny zich verslikte in Jurrit van Essen (4-3).

Wesley Plaisier, misschien wel dé favoriet om morgen de World Masters te winnen, verloor bij de laatste 128 van een sterk spelende Leonard Gates, terwijl Richard Veenstra en Thibault Tricole er bij de laatste 64 uit vlogen. Jelle Klaasen haalde vandaag de laatste 16, maar een sterke Benjamin Pratnemer was daarin te sterk. De Nederlander verzekerde zich hiermee echter wel van de nummer één-positie bij de WDF, 17 jaar na zijn wereldtitel.

Met Davy Proosten, Kai Fan Leung en Danny Lauby haalden drie spelers de kwartfinale die ook bij de World Masters al de laatste 8 haalden. Proosten verloor echter verrassend van Daniel Zapata, terwijl Leung in een direct duel Lauby versloeg. Gian van Veen moest in een topwedstrijd zijn meerdere erkennen in Benjamin Pratnemer: beide spelers kwam uit op een gemiddelde van net boven de 100. De Sloveen klopt een ronde later ook nog Zapata, waardoor hij de finale haalde. Leung deed dit ook, al moest hij hiervoor wel meerdere matchdarts van James Hurrell overleven.

In de finale kwam Pratnemer snel (in hoeverre de erg trage Sloveen snel kan zijn) op 3-0. Leung haakte aan met een 15-darter, maar kwam er niet echt meer aan de pas. Pratnemer miste nog een aantal matchdarts, maar met een 18-darter maakte hij het toch af: 5-3. De eerste editie van de World Open was een prooi 43-jarige uit Maribor.

Kwartfinales
Benjamin Pratnemer 4-2 Gian van Veen
Daniel Zapata 4-3 Davy Proosten
Kai Fan Leung 4-2 Danny Lauby
James Hurrell 4-1 Antony Allen

Halve finales
Benjamin Pratnemer 4-1 Daniel Zapata
Kai Fan Leung 4-3 James Hurrell

Finale
Benjamin Pratnemer 5-3 Kai Fan Leung

Dames

Een totaal van 172 dames begonnen zaterdagochtend aan het ‘Silver’-gerankte WDF World Open. Er stond meteen een kraker op het programma in ronde twee, tussen twee halve finalisten van de WDF World Masters; Beau Greaves tegen Mayumi Ouchi. Na een 13-darter in de eerste leg van Greaves won de Japanse verrassend 4 legs op een rij, waardoor ze de nummer één van de WDF eruit knikkerde. Geplaatste spelers als Nicole Regnaud, Priscilla Steenbergen en Wendy Harper wisten hun openingsronde ook niet te winnen.

Een ronde later was het echter al het eindstation voor Ouchi, Cali West was met 4-2 te sterk. Anca Zijlstra en Anna Forsmark moesten het strijdtoneel in deze ronde verlaten. Andere favorieten als Aileen de Graaf, Deta Hedman, Kirsty Hutchinson en de sterk spelende Natalie Gilbert haalden wel de kwartfinale. Hedman moest hierin echter haar meerdere erkennen in Stefanie Rennoch, die op de World Masters al de kwartfinale haalde. De Graaf versloeg Hutchinson in een direct duel. De Nederlandse maakte haar vroege uitschakeling op vrijdag meer dan goed, want door ook Rennoch te verslaan (4-2) haalde ze de finale. Gilbert was daarin haar tegenstander: de Engelse versloeg Aletta Wajer in de halve finale.

In de finale stond geen maat op De Graaf. Met legs in 15, 15 en 16 pijlen kwam ze snel op 3-1, waarna legs in 20 en 19 haar al de zege opleverde. De Nederlandse won zo haar vierde WDF-titel van het jaar en mag als nummer vier van de wereld afreizen naar het WK.

Kwartfinales
Aletta Wajer 4-2 Almudena Fajardo
Natalie Gilbert 4-2 Veronica Simonsen
Stefanie Rennoch 4-3 Deta Hedman
Aileen de Graaf 4-1 Kirsty Hutchinson

Halve finales
Natalie Gilbert 4-2 Aletta Wajer
Aileen de Graaf 4-2 Stefanie Rennoch

Finale
Aileen de Graaf 5-1 Natalie Gilbert

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *