Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - European Championship 2023

EK ten einde voor Noppert: Wright is te sterk

Danny Noppert heeft niet de finale van het European Championship in Dortmund kunnen bereiken. Na een 8-5 voorsprong won Peter Wright de laatste zes legs. Lees hier meer.

Zowel Danny Noppert en Peter Wright wonnen zondagmiddag hun kwartfinale met 10-8. Peter Wright kwam 7-2 voor, om vervolgens 6 legs op rij te verliezen tegen Chris Dobey. Uiteindelijk was ‘Snakebite’ toch de stereke door de laatste 3 legs naar zich toe te trekken. Danny Noppert kwam terug van een 7-0 achterstand tegen Gerwyn Price om uiteindelijk met 10-8 te winnen!

Noppert pakt de voorsprong

De eerste twee legs van de eerste halve finale gingen met de darts mee. In de derde leg plaatste Noppert de eerste break door een 120-finish uit te gooien, met Wright wachtend op dubbel 8. In de leg die daarop volgde stond Wright na 9 pijlen op 81, maar was het Noppert die met een 64-finish de break verzilverde voor een 3-1 voorsprong. De laatste leg voor de pauze ging in 14 pijlen naar Wright.

Noppert ijzersterk op tops

Tot 4-3, in het voordeel van Noppert, gingen de legs met de darts mee. In leg miste Noppert een 113-finish om zijn eigen leg te houden, waarna Wright met een knappe 100-finish de break ongedaan maakte voor 4-4. Lang kon de Schot niet genieten van de break, met een 90-finish in 12 pijlen werd er meteen weer gebroken door Noppert. Dit vervolgde hij met een 110-finish om zo de pauze in te gaan met een 6-4 voorsprong.

Wright start comeback

In leg 12 produceert de Fries een knappe 143-finish om zijn eigen leg te houden voor 7-5, terwijl Wright stond te wachten op 62. Een leg later is het Noppert die weet te breaken, met een 75-finish komt hij 8-5 voor. Daarna is het toch Wright die sterk terug komt, met legs in 14 en 17 pijlen gaan de heren pauzeren met een tussenstand van 8-7.

Eindsprint voor Wright

Noppert was tot zover 8/9 op de dubbels, maar in de eerste leg na de laatste pauze miste hij twee belangrijke pijlen op de dubbel om de break voorsprong te behouden. Wright profiteerde optimaal, via dubbel 8 kwam Wright langszij; 8-8. Dit goede gevoel nam hij mee naar het resterende gedeelte van de halve finale, met legs in 17en 15 pijlen kwam ‘Snakebite’ op matchpoint. In zijn eigen leg maakte hij het vervolgens af, met vijf perfecte pijlen en uiteindelijk een 14-darter staat Wright voor de tweede keer in de finale van het EK.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 100,42 / 39,3%
Danny Noppert: 97,01 / 72,7%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *