Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer - Dutch Darts Championship 2023

Gemiste dubbels worden Van Peer fataal: Clayton pakt de zege

Berry van Peer is er niet in geslaagd om bij zijn terugkeer op de Grand Slam of Darts zijn openingspartij te winnen. Jonny Clayton was effectiever op de dubbels en won met 5-2. Lees hier meer.

Jonny Clayton mocht de zevende partij van de sessie beginnen, maar begon scorend erg matig. Berry van Peer wist hiervan meteen te profiteren door in 17 pijlen te breaken. Dit vervolgde hij door via dubbel 9 zijn eigen leg te houden en op een 2-0 voorsprong te komen. In de derde leg kwam Clayton op het scorebord dankzij een knappe 94-finish voor 2-1. Een leg later zorgde de Welshmen toch voor de rebreak. Van Peer miste dubbel 13 voor een 106-finish, waarna Clayton de overige 20 punten van het bord gooide voor een gelijke stand; 2-2.

Vanaf dat moment begon het bij Clayton steeds meer te lopen, terwijl Van Peer steeds meer moeite begon te krijgen met het vinden van de triples en dubbels. Met een 14-darter hield Clayton zijn eigen leg om vervolgens via dubbel 1 zijn eigen leg te houden voor een 4-2 voorsprong. Van Peer had de kans om op 3-3 te komen, maar miste vier pijlen op de dubbel. ‘The Ferret’ maakte het in zijn eigen leg in stijl af, met een 100-finish via twee keer tops pakt hij de eerste twee punten.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 90,59 / 33,3%
Berry van Peer: 92,89 / 15,4%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *