Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ben Robb

Ben Robb opnieuw de sterkste en plaatst zich voor vierde PDC WK

Ben Robb heeft voor de tweede keer op rij de DPNZ Tour Play-offs gewonnen en heeft hiermee zich geplaatst voor alweer zijn vierde PDC WK. Lees hier meer.

De top 16 van de DPNZ Tour Order of Merit hadden zich geplaatst voor dit eindtoernooi. Het eindtoernooi bestond uit twee groepsfase en een kleine knock-outfase met de halve finales en finale.

In de eerste groepsfase werden er 4 groepen met 4 spelers afgewerkt, waarbij de top 2 zich plaatste voor de tweede groepsfase. John Hurring gooide een gemiddelde van 91 in zijn drie partijen, maar het was niet genoeg om door te gaan in de groep.

In de tweede groepsfase zagen we twee groepen met 4 spelers, waarbij opnieuw de top 2 zich plaatste voor de halve finales. De top 4 geplaatste spelers waren allemaal nog in het toernooi. Drie ervan wisten de halve finales te bereiken. Warren Parry lukte dit niet, hij verloor van Darren Herewini die zo de halve finales behaalde.

Herewini kon in de halve finales weinig voor elkaar krijgen en verloor dan ook met 7-0 van Haupai Puha. In de andere halve finale kwam Ben Robb terug van een 3-2 achterstand om met 7-4 te winnen van Kayden Milne.

Opnieuw stonden Robb en Puha tegenover elkaar in een finale. Puha begon de finale met een 104-finish om zijn eigen leg te houden, maar zag vervolgens Robb drie legs op een rij pakken voor een 3-1 voorsprong. Daarna gingen 6 legs met de darts mee voor een 6-4 voorsprong voor ‘Big Rig’, inclusief finishes van 72 en 124. In de elfde leg miste Puha drie pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, waardoor Robb via dubbel 18 de tweede break plaatste en op matchpoint kwam; 7-4. Een leg later maakte Robb het meteen af, een 86-finish zorgde voor een 8-4 overwinning en een ticket naar het aankomende PDC WK.

Uitslagen

Halve finales
Ben Robb 7-4 Kayden Milne
Haupai Puha 7-0 Darren Herewini

Finale
Ben Robb 8-4 Haupai Puha

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *