Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Luke Humphries - PDC World Championship 2024

Luke Humphries trots op eerste wereldtitel: ‘Je bent nooit zeker van een volgende WK-finale’

Luke Humphries heeft zich woensdagavond gekroond tot nieuwe wereldkampioen darts. In een spectaculaire finale was de Engelsman met 7-4 in sets te sterk voor Luke Littler. Na afloop sprak Viaplay-verslaggever Arjan van der Giessen met ‘Cool Hand’.

Luke Humphries schreef in de laatste drie maanden vier majors op zijn naam. Na het winnen van de World Grand Prix, de Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals pakte Humphries afgelopen woensdagavond ook zijn allereerste wereldtitel. Kort na de finale kwam Humphries langs bij de microfoon van Viaplay en zei dat het nog lastig was om te beschrijven wat hij had gedaan.

“Dit gevoel kan ik niet goed beschrijven. Hoe voelt nu nog alsof ik gewoon een major heb gewonnen, maar dat is het niet. Ik ben net wereldkampioen geworden, ongelofelijk. Het gaat even duren om dit te laten bezinken. Nummer één van de wereld en wereldkampioen in twee dagen, dat is moeilijk te beschrijven.”

Het was direct raak voor ‘Cool Hand’ in zijn allereerste WK-finale. Makkelijk ging het echter niet, zijn 16-jarige tegenstander, die tevens ook in zijn eerste WK-finale stond, kwam op een 4-2 voorsprong en had één pijl om er 5-2 van te maken. Vanaf dat moment draaide de wedstrijd om en trok Humphries met 7-4 in sets aan het langste eind.

Humphries was verheugd dat hij bij zijn eerste poging in de finale meteen de wereldtitel veroverde. Hij benadrukte dat je nooit zeker bent van een volgende WK-finale.

“Dit is alles waar ik ooit van heb gedroomd. Als je in de finale staat, wil je hem ook over de streep trekken. Als je de eerste WK-finale verliest, weet je niet of je ooit nog eens in de finale zal staan. Als ik vanavond niet had gewonnen, weet ik niet of ik ooit nog een keer de WK-finale zal spelen.”

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Luke Humphries trots op eerste wereldtitel: ‘Je bent nooit zeker van een volgende WK-finale’