Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jarno Bottenberg - Dutch Open 2024

Jarno Bottenberg stunt en wint Dutch Open 2024

Jarno Bottenberg heeft op geweldige wijze de Dutch Open 2024 op zijn naam geschreven. Met een 131-finish liet hij Assen ontploffen en greep hij de titel.

Aan elk weekend komt een einde, en zo ook aan wederom een fantastische vier dagen in Assen. Wesley Plaisier en Jarno Bottenberg mochten uit gaan vechten wie het herentoernooi op zijn naam zou schrijven. De winnaar van de World Masters 2022 schoot het beste uit de startblokken: ondanks 11 gemiste dubbels in drie legs won hij de eerste set. De darter uit Den Haag scoorde goed, waardoor hij zich deze missers kon veroorloven. In set twee wist Bottenberg met een 15-darter aan te haken, maar de Groningse Fries kon vaak te weinig druk zetten op zijn tegenstander. Toch bleef hij in leven: Plaisier miste twee pijlen voor de set, waarna Bottenberg twee legs op rij won. Een 89-finish op de bull was hierbij cruciaal.

Ineens draaide het momentum. Bottenberg had de smaak te pakken en greep met een 14-darter meteen een break. In 23 pijlen verzilverde hij die, waarna Plaisier eindelijk weer een leg greep. Toch kwam de stand in sets op 2-1 in het voordeel van ‘Bottie’: na drie missers op de dubbels van Plaisier vond hij dubbel vier. De spanning in de finale steeg daarna richting een hoogtepunt. Met legs in 15, 16 en 17 pijlen sloeg Plaisier keihard terug, waardoor er een beslissende set kwam. Voor Bottenberg eindigde dit in een sprookje. Snel kwam hij op 2-0, waarna Plaisier aanhaakte. Een allesbeslissende leg leek in aantocht, totdat er een stukje magie plaatsvond op het podium. 131 ging uit via tops tops: niet alleen Jarno Bottenberg, maar ook de hele zaal ontplofte. Een geweldig einde van weer een succesvolle editie van de Dutch Open.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Wesley Plaisier: 84.78 / 24,39%
Jarno Bottenberg: 84.44 / 40,91%

Image courtesy of Jos Groen Fotografie
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *