Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeffrey Sparidaans - Zwaantje Masters 2023

Jeffrey Sparidaans is hongerig voor goede resultaten: ‘Ik wil een halve finale halen’

Jeffrey Sparidaans pakte begin dit jaar voor het eerst in zijn carriere een tourkaart op Q-School. De Nederlander doet het tot zover niet onverdienstelijk op de tour. Reden om hem voor de camera van Darts Actueel te laten verschijnen.

Sparidaans is redelijk begonnen aan zijn debuutjaar op de PDC-tour. Na 18 Players Championship-toernooien en één Euro Tour heeft de Nederlander 14.500 pond verdiend. Op de vloer wist Sparidaans al acht keer de bordfinale te bereiken, waarvan hij er vier van won en resulteerde in de laatste 16.

Op dit moment gaat het super. Ik heb al een paar leuke resultaten gehaald, daar ben ik zeker tevreden mee. Ik kijk het eerst gewoon allemaal even aan en we zien het wel waar het eindigt.”

Euro Tour

Ook heeft ‘The Sturgeon’ na zes maanden op de tour al een Euro Tour gespeeld. In Praag, op de Czech Darts Open, mocht hij het in zijn debuut gaan opnemen tegen Karel Sedlacek. Met een volle zaal tegen zich, dwong hij een beslissende leg af maar moest zich toch erkennen in de Tsjech.

“Ja, ik heb één keer een Euro Tour gespeeld tot zover, in Praag. Dat was gekkenwerk tegen een lokale speler, Karel Sedlacek. Dan heb je gewoon de hele zaal tegen je, hij gooide 170 uit en het werd ook nog 5-5. Dat was bizar, maar het was een enorme mooie ervaring.”

WK

Met nog vier maanden te gaan, nadert het WK. Sparidaans heeft nog alle kans om het WK te behalen, maar kende afgelopen weekend een slecht weekend waardoor hij nu momenteel 500 pond tekort komt voor een voorlopige WK-plek. Sparidaans beseft zich goed dat er nog werk aan de winkel is om een WK-debuut veilig te stellen en is hongerig voor goede resultaten.

“Het wordt sowieso nog wel even hard werken om het WK te halen. Het is zeker niet makkelijk om via de Pro Tour WK-kwalificatie af te dwingen, dat moet je nog wel resultaten halen. Tot nu toe heb ik een paar keer de laatste 32 en laatste 16 bereikt. Ik moet een keer de halve finale halen, dan zit het vertrouwen wel goed.”

Bekijk hieronder het complete interview terug.

Image courtesy of FOTO: Wouter Bijnen / Zwaantje Masters
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jeffrey Sparidaans is hongerig voor goede resultaten: ‘Ik wil een halve finale halen’