Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jimmy Hendriks

Jimmy Hendriks naar WK na winst in Kalkar

Jimmy Hendriks gaat in december zijn PDC WK debuut maken. De Nederlander won het West-Europese kwalificatietoernooi in Duitsland door Max Hopp in de finale met 7-2 te verslaan.

Een totaal van 104 spelers uit Nederland, België en Duitsland begonnen rond 13:00 uur in Kalkar aan het kwalificatietoernooi. Een totaal van 11 PDC-tourkaarthouders waren aanwezig om te strijden voor een WK-ticket en om eventueel zo hun tourkaart te behouden.

In de eerste ronde stonden er meteen een aantal interessante partijen op het programma. Zo won Niko Springer met 6-3 van Gian van Veen, won Ron Meulenkamp van Luc Peters (6-3) en was Max Hopp met 6-4 te sterk voor Owen Roelofs. Naast Peters was Damian Mol de tweede tourkaarthouder die zijn openingspartij veroor, hij verloor met 6-3 van Nico Kurz.

De laatste 32 was de ronde waar de meeste verrassingen vielen. Tourkaarthouders Berry van Peer (6-5 verlies tegen Maik Kuivenhoven), Jeffrey de Zwaan (6-4 verlies tegen Niko Springer), Ron Meulenkamp (6-3 verlies tegen Patrick van den Boogaard) en Brian Raman (6-2 verlies tegen Mats Gies) werden allemaal uitgeschakeld. Daarnaast moest er ook afscheid genomen worden van de WDF nummer 1 Jelle Klaasen en Wesley Plaisier.

Bij de kwartfinales waren er nog vier Nederlanders, twee Duitsers en één Belg over. Maik Kuivenhoven, Mario Vandenbogaerde, Jimmy Hendriks en Max Hopp waren de overgebleven tourkaarthouders. Het waren Hendriks en Hopp die overbleven in de finale. Hendriks versloeg Kuivenhoven met 6-3 in de halve finales, nadat hij met een gemiddelde van 110 had gewonnen van Mario Vandenbogaerde. Hopp versloeg Christian Kist met 6-4 in de halve finales.

Hendriks kwam uitstekend uit de startblokken, hij won de eerste 3 legs van de partij met o.a. een 13-darter om Hopp te breaken. Met een 17-darter kwam Hopp even later toch op het scorebord. Een leg later brak de Duitser Hendriks terug met een knappe 100-finish. Hopp kon de break niet verzilveren, de Nederlander produceerde een 13-darter om meteen terug te breaken. Dit vervolgde ‘The Captain’ met een 126-finish in 12 darts voor een 5-2 voorsprong. Hopp kon weinig meer voor elkaar krijgen, Hendriks bleef prima doorgooien en zorgde met legs in 13 en 14 darts voor een 7-2 zege en een plaats op het PDC WK!

Uitslagen

Laatste 16
Maik Kuivenhoven 6-5 Niko Springer
Mario Vandenbogaerde 6-2 Andy Baetens
Jimmy Hendriks 6-1 Mats Gies
Mareno Michels 6-2 Jeremy van der Winkel
Tobias Pankow 6-1 Sven Hilling
Christian Kist 6-5 Ronny Huybrechts
Arjan Konterman 6-5 Francois Schweyen
Max Hopp 6-3 Patrick van den Boogaard

Kwartfinales
Maik Kuivenhoven 6-2 Mario Vandenbogaerde
Jimmy Hendriks 6-1 Mareno Michels
Christian Kist 6-1 Tobias Pankow
Max Hopp 6-2 Arjan Konterman

Halve finales
Jimmy Hendriks 6-3 Maik Kuivenhoven
Max Hopp 6-4 Christian Kist

Finale
Jimmy Hendriks 7-2 Max Hopp

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *