Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Joe Cullen

Joe Cullen heerst in Hongarije: 3e European Tour-zege

Joe Cullen heeft in Boedepast de Hungarian Darts Trophy op zijn naam geschreven. ‘The Rockstar’ rekende in de finale af met William O’Connor: 8-2.

De geplaatste spelers vielen met bosje op de zaterdag, maar toch wist nog één van hen de finale te halen. Joe Cullen bereikte de eindstrijd, waarin hij het opnam tegen William O’Connor. De Engelsman won al twee keer een European Tour en was vastberaden zijn derde te winnen. Met een 14-darter stuurde hij meteen een teken naar O’Connor, waarna een 100-finish (met tops-tops) volgde.

‘The Rockstar’ reeg legs in 15, 13 en 14 aan elkaar: O’Connor stond erbij en keek ernaar. Een spannende finale leek het al niet meer te worden, maar toch vocht de Ier ietwat terug. Hij hield nu wel zijn eigen leg, waarna een knappe 124-finish volgde. Vijf gemiste dubbels in zijn eigen leg later was de hoop voor een comeback snel begraven. Cullen hield zijn eigen leg in 11 pijlen, waardoor de zege voor het grijpen lag. Een 16-darter was genoeg: de Engelsman greep zijn vierde titel van het jaar en begint de tweede seizoenshelft met succes.

Joe Cullen: 97.59 / 50%
William O’Connor: 89.15 / 13.3%

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *