Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Krzysztof Kciuk - Poland Darts Masters 2023

Kciuk wint in Boedapest en keert na 14 jaar terug op PDC WK

De Pool Krzysztof Kciuk heeft zaterdagmiddag het Oost-Europese kwalificatietoernooi voor het PDC WK gewonnen in Boedapest. In de finale werd landgenoot Sebastian Bialecki aan de kant gezet. Lees hier meer.

In een deelnemersveld van slechts 37 spelers werd Kciuk niet verslagen. Op weg naar de finale werden er overwinningen geboekt op Filip Prochazka (6-2), Zsombor Baranyi (6-1), Nandor Major (6-3) en Roman Benecky (6-1).

In de finale was Sebastian Bialecki de tegenstander, hij wist vorig jaar dit kwalificatietoernooi nog te winnen. Hij rekende o.a. af met Gabor Jagicza (6-4) en Pal Szekely (6-3). Bialecki begon ook sterk aan de finale door de eerste twee legs in 14 en 15 pijlen naar zich toe te trekken. In de derde leg kreeg de Pool twee pijlen op de dubbel om er 3-0 van te maken, maar miste. Vanaf dat moment kwam Kciuk er beter in en werd het scorende vermogen van Bialecki minder. Kciuk won vijf legs op een rij, inclusief twee breaks en een 72-finish. In leg 8 stopte Bialecki de reeks gewonnen legs van Kciuk door in 16 pijlen zijn eigen leg te houden voor 5-3. Die leg deed Kciuk niks, want met een 116-finish hield hij zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint. Toch gaf Bialecki niet op. In legs 10 en 11 kreeg Kciuk matchdarts, maar werden beide legs gewonnen door Bialecki die zo terug kwam tot 6-5. Het leek erop dat Bialecki ook een beslissende leg ging afdwingen, maar daar dacht Kciuk anders af. Met een fantastische 141-finish trok ‘The Thumb’ de finale met 7-5 naar zich toe en keert na 14 jaar afwezigheid terug op ‘Ally Pally’!

Vooraf waren de Tsjechen Karel Sedlacek en Vitezslav Sedlak de favorieten om zich te kwalificeren, maar konden in Hongarije geen potten breken. Sedlacek verloor in zijn openingswedstrijd van landgenoot Tomas Houdek, terwijl Sedlak zich bij de laatste 16 moest erkennen in de Hongaar Nandor Major.

Uitslagen

Kwartfinales
Krzysztof Kciuk 6-3 Nandor Major
Roman Benecky 6-3 Denis Duh
Pal Szekely 6-2 John Michael
Sebastian Bialecki 6-4 Gabor Jagicza

Halve finales
Krzysztof Kciuk 6-1 Roman Benecky
Sebastian Bialecki 6-3 Pal Szekely

Finale
Krzysztof Kciuk 7-5 Sebastian Bialecki

Image courtesy of FOTO: Simon O’Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *