Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Doets - German Darts Open 2023

Kevin Doets overtuigt en wint openingswedstrijd WK Darts

Het WK Darts 2024 is officieel begonnen. Kevin Doets mocht het in de openingswedstrijd in Ally Pally gaan opnemen tegen Stowe Buntz.

Doets opent sterk

Kevin Doets mocht de partij beginnen en liet zien bepaald niet zenuwachtig te zijn op het grote podium. Hij opende met een 180 en de eerste leg ging met een 60-finish naar de Nederlander. Ook de tweede leg ging naar Doets, die met een 15-darter wist te breken. Buntz zorgde vanaf 27 wel voor de re-break, maar ook dit zou Doets niet deren. Met een 12-darter ging de eerste set naar de Nederlander.

De tweede set werd begonnen door Buntz, maar na missers op de dubbel werd hij afgestraft door Doets. De Nederlander raakte tops en plaatste gelijk de break. De break werd echter door Buntz ongedaan gemaakt, want de Amerikaan raakte de dubbel 18 in de tweede leg. Ook de derde leg van de tweede set ging tegen de pijlen in. Buntz miste wederom meerdere pijlen op de dubbel, waarna Doets profiteerde en de dubbel 10 raakte. De set werd door Doets met een 18-darter binnengehaald. De Nederlander gooide een knappe 86-finish en was nog maar één set verwijderd van de overwinning.

De eerste Nederlandse zege is een feit

De derde set werd begonnen door Doets en de Nederlander wist zijn leg te behouden met een 17-darter. De tweede leg ging weer naar Buntz in 16 darts, maar de Amerikaan moest zijn Nederlandse tegenstander ergens zien te breken. Dit lukte niet in de derde leg, want met een fraaie 112-finish kwam Doets op matchpoint. Via de dubbel 18 kwam Buntz weer op gelijke hoogte, maar Doets mocht gaan gooien voor de wedstrijd. Een prachtige wegzetbeurt van 168 kwam Doets op tops, welke met zijn tweede pijl werd geraakt. Kevin Doets won de openingswedstrijd van het WK 2024 van Stowe Buntz!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Kevin Doets: 91,79 / 60%
Stowe Buntz: 88,26 / 28,6%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *