Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Maik Kuivenhoven - UK Open 2023

Kuivenhoven laat na zeven matchdarts zege uit zijn handen glippen

De Players Championship Finals is in mineur geëindigd voor Maik Kuivenhoven. Tegen Brendan Dolan kreeg hij zes matchdarts, maar ging hij alsnog onderuit.

De laatste weken heeft hij de goede vorm weer te pakken: nadat Maik Kuivenhoven het WK maar net misliep, wist hij op vrijdag Krzysztof Ratajski te verslaan op de Players Championship Finals. Een ontmoeting met Brendan Dolan was zijn beloning. In de beginfase gingen beide mannen gelijk op. Vier keer ging de leg naar degene die hem begonnen was: een 12-darter van Dolan was het hoogtepunt. Kuivenhoven bleef echter zelf ook goed scoren, waardoor hij kansen kreeg.

Deze kansen benutte hij eerste niet: Dolan ontsnapte, waarna de Noord-Ier zelf de bull miste voor wel een break. Met een 12-darter verzilverde Kuivenhoven daarna wel zijn goede spel: door ook nog zijn eigen leg te houden kwam hij op 5-3. Vanaf hier ging het echter compleet mis. Nadat hij zes matchdarts miste liet hij Dolan de stand op 5-5 brengen. In de beslissende leg kreeg Kuivenhoven weer een matchdart, maar ook deze ging mis. Dolan profiteerde optimaal: dubbel acht werden gevonden, waardoor hij door mag naar ronde drie. Voor de Nederlander wacht de reis naar Barnsley, waar hij zal proberen het WK te halen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Maik Kuivenhoven: 88.87 / 20.8%
Brendan Dolan: 86.31 / 46.2%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *