Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler - PDC World Championship 2023

Littler laat weinig heel van Dolan: ‘The Nuke’ halve finalist

Luke Littler heeft weinig heel gelaten van Brendan Dolan. Het 16-jarige supertalent speelde bij vlagen weer briljant, terwijl zijn tegenstander ver achter bleef: 5-1.

Wie stopt Luke Littler? Het is een vraag die steeds serieuzer wordt gesteld. Het wonderkind maakte ook tegen Raymond van Barneveld indruk, waarna hij het in de kwartfinale op mocht gaan nemen tegen Brendan Dolan. Met zeges op Gerwyn Price en Gary Anderson maakte Dolan zelf ook indruk dit WK, maar toch was hij hier de underdog. Met een 101-finish liet hij in leg één wel meteen zien ook daadwerkelijk mee te doen, maar daarna zakte de Noord-Ier ver weg. Littler vond legs in 13, 14 en 14 pijlen, terwijl Dolan bijna geen triple maar raakte. Set twee kende hetzelfde verhaal: ‘The Nuke’ denderde door een gooide legs in 11, 12 en 14 pijlen. De jongste van de twee kwam op een gemiddelde uit van boven de 105, de oudste tikte niet eens de 80 aan.

Littler blijft doorknallen

In set drie zakte Littler weer een beetje in, al mag dat ook niet vreemd worden genoemd. Dolan kreeg zo ineens de kans om terug te gaan breken, maar de ene kans die hij vanaf 104 miste werd hem meteen fataal. Littler kwam goed weg, waarna hij met een 14-darter de set binnen hengelde en de stand op 3-0 zette. Net zo snel kwam de stand op 4-0: nadat beide mannen hun eigen leg hielden, vond Littler met een 15-darter de break. Een leg in 14 pijlen later was het tijd voor een nieuwe onderbreking, waarin Dolan zich nog maar even bij elkaar moest vegen.

Niet nog een comeback: Littler wint

Met de comeback van Cross tegen Dobey vers in het geheugen, begon Dolan met frisse moed aan de uitdaging die hem nog te wachten stond. De eerste stap was in ieder geval raak: de Noord-Ier kwam snel op 2-0 in legs, nadat Littler meerdere pijlen op de dubbels miste. Met een knappe 118-finish greep ‘The History Maker’ vervolgens de set. Lang bleef de hoop op een comeback echter niet. Littler toverde met een 140-finish voor een 12-darter weer iets speciaals uit de hoge hoed, waarna hij deze break verzilverde met een 15-darter. De zege kwam er: met het behalen van de halve finale bij zijn debuut doet hij iets bijzonder, iets wat zijn volgende tegenstander Rob Cross ook al eens deed.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Littler: 101.93 / 47.1%
Brendan Dolan: 86.45 / 44.4%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *