Rob Cross - PDC World Championship 2023

Rob Cross met bizarre comeback tegen Dobey naar halve finales

Rob Cross is het nieuwe jaar geweldig begonnen. De Engelsman wist een 4-0 achterstand in sets tegen Chris Dobey goed te maken in een 5-4 overwinning. Lees hier meer over deze bizarre comeback!

Dobey zorgt meteen voor de break

Rob Cross mocht de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar beginnen. Cross kreeg één pijl op tops op een 111-finish om zijn eigen leg te houden. Chris Dobey wist meteen te profiteren, met een 89-finish brak hij Cross. Cross kwam meteen met een antwoord, met een 16-darter brak hij gelijk terug. Lang kon hij er niet van genieten, Dobey produceerde een 12-darter met een 100-finish om voor de derde break te zorgen. Deze break verzilverde Dobey wel, met een 17-darter kwam hij op een 1-0 voorsprong in sets.

Dobey houdt eigen set

In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg begon Cross met scores van 180 en 177, om uiteindelijk de tweede triple 18 te missen voor de 9-darter. Met een 67-finish in 11 pijlen plaatste Cross alsnog de break. In zijn eigen leg kreeg Cross één pijl om de set naar zich toe te trekken, maar dubbel 18 werd gemist. Dobey brak via dubbel 4 terug om uiteindelijk met een 12-darter op een 2-0 voorsprong te komen in sets.

‘Hollywood’ is niet te stoppen

Na een korte pauze begon Cross aan de derde set. ‘Voltage’ kreeg op 68 wederom één pijl op de dubbel om zijn eigen leg te redden, maar werd gemist. Dobey wist gelijk weer de break te pakken door dubbel 4 te gooien. Dit volgde hij op een 14-darter in zijn eigen leg om de break te verzilveren. In de derde leg kreeg Cross twee pijlen op de dubbel om in de derde set op het scorebord te komen, maar miste. Dobey gooide dubbel 16 en vergrootte zijn voorsprong naar 3-0 in sets. In set 4 was Dobey helemaal niet te stoppen. Hij hield zijn eigen leg met een 11-darter om Cross met een 161-finish in 12 pijlen te breaken, met Cross wachtend op tops. Deze klap kwam Cross niet meer te boven. Dobey won set 4 ook met 3-0 en noteerde daarbij een setgemiddelde van 121+.

Cross op het scorebord

In de vijfde set gingen de eerste drie legs met de darts mee. Cross hield zijn twee eigen legs in twee keer 14 pijlen, terwijl Dobey een 16-darter gooide in zijn eigen leg. In de vierde leg miste Dobey een 142-finish om zijn eigen leg te redden. Cross profiteerde en kwam met een 13-darter op het scorebord; 4-1.

Cross start comeback

De zesde set begon met twee legs die werden gewonnen door de speler die hem begon. In de derde leg miste Dobey dubbel 16 voor een 104-finish om zijn eigen leg te houden, waardoor Cross met een 13-darter een belangrijke break plaatste. Cross hield daarna ook zijn eigen leg, in 16 pijlen won hij set 6 met 3-1 en kwam hij terug tot 4-2 in sets. In set nummer 7 ging voor heet eerst in de partij alle legs met de darts mee. Cross hield zijn eigen legs in 17 en 14 pijlen, Dobey had genoeg aan een 13- en 17-darter. In de beslissende vijfde leg kreeg Dobey één matchdart vanaf een 124-finish op de bull, maar die werd op een haar gemist. Cross bleef koel, wist 50 uit en te gooien en mocht zo gaan pauzeren met een achterstand van slechts 4-3.

Cross dwingt negende set af

Dobey mocht het na de laatste pauze zelf gaan afmaken in zijn eigen set. Echter dacht Cross daar in de eerste leg meteen al anders over, met een 13-darter wist hij zijn landgenoot meteen te breaken. In de leg die daarop volgde miste Dobey tops op een 76-finish om direct terug te breaken, Cross gooide 57 uit en verzilverde zo de break. Dobey deed in zijn eigen leg nog wel iets terug door met een 13-darter er 2-1 van te maken. Echter dwong Cross een leg later met een 14-darter alsnog een negende set af na een 4-0 achterstand in sets!

Cross wint na verlenging

Cross begon ijzersterk aan de beslissende set, met een 117-finish hield hij in 12 pijlen zijn eigen leg. Een leg later produceerde ‘Voltage’ een hele knappe 130-finish via de bull om Dobey te breaken. Dobey gaf echter niet op, met een 14-darter brak hij Cross terug waarna hij in 17 pijlen zijn eigen leg hield. Een verlenging/tiebreak moest er aan te pas komen, waarbij er met twee legs verschil gewonnen moest worden. Legs 5 t/m 7 gingen met de darts mee, met o.a. een 10-darter van Cross. In de achtste leg miste Dobey tops voor een 71-finish, Cross greep zijn kans en checkte 70 met twee pijlen en trok zo de partij toch nog naar zich toe! Een bizarre comeback van ‘Voltage’, die een 4-0 achterstand in sets nog weet om te buigen in een 5-4 overwinning.