Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Mats Gies

Mats Gies ziet af van professionele dartcarriere: ‘Een week Super Series zou ik wel erg leuk vinden’

Tijdens het Dutch Darts Championship, 2,5 week geleden, ging Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld in gesprek met de Friese darter Mats Gies. De toekomstplannen en ambities van Gies kwamen hierbij o.a. aan bod. Lees hier meer.

De diehard-dartfans hebben de naam Mats Gies vast wel eens voorbij zien de komen. De 28-jarige Gies woont in Dokkum en werkt als freelancer voor o.a. Omrop Fryslan en RTV Noord-Oost Friesland. Naast zijn werkzaamheden in de media kan Gies ook een prima pijltje gooien. Naast de regionale en nationale competities reist hij ook regelmatig af naar het buitenland voor o.a. PDC-toernooien.

Tourkaart ambities

In januari nam Gies deel aan Q-School, maar dat verliep niet zoals gehoopt en slaagde hij er niet in om de Final Stage te bereiken. Gies had geen specifiek doel voor ogen bij Q-School, aangezien hij afziet van een tourkaart, zo vertelde hij aan Mike Hooiveld.

“Ik denk dat het profdarter zijn en zo vaak van huis zijn dat dat voor mij niet is weggelegd. Ik vind het wel fantastisch om mee te kunnen, als je mee kan op dit niveau is super. Een tourkaart met het constant weg zijn van huis is niet te combineren met thuis en werk. Zo nu en dan meedoen op dit niveau is prachtig, maar om fulltime darter te worden hoeft voor mij niet.”

Modus Super Series

Zoals eerder vermeld is Gies zeer actief in regionale en nationale competities, waaronder de Friese Rankings en de SuperLeague van de NDB (Team Winsum Sneek). Ook reist hij af en toe naar Duitsland om deel te nemen aan enkele Euro Tour Qualifiers, maar wat zou de Fries nog meer willen gaan gooien in de toekomst?

Darts Actueel vroeg hem of hij bijvoorbeeld geïnteresseerd zou zijn in deelname aan een week spelen in de Modus Super Series. “Ja dat zou ik leuk vinden. Dat is mooi om te zien hoe dat ontwikkelt, tien jaar terug had je dat allemaal niet. Als je kijkt naar de mogelijkheden die er nu zijn voor darters, is het echt fantastisch.”

“Je kan overal elke week op hoog niveau gooien. Dat zie je ook aan die mannen die daar gooien, die krijgen de kans om zoveel op dat niveau te gooien. Hierdoor stijgt het niveau en worden de gemiddeldes steeds hoger”, aldus de Dokkumer.

Bekijk het complete interview met Mats Gies hieronder terug.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *