Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
ADC Europe Qualifier Tour

VIDEO: ADC Europe kondigt nieuwe plannen aan voor 2024, met Nederlandse Tour

ADC Europe werd april 2023 gelanceerd, waarbij er afgelopen jaar direct toernooien zijn georganiseerd omtrent het kwalificeren voor de MODUS Super Series. Darts Actueel sprak in een exclusief interview met de ADC Europe Operational Director John Lokken over hun plannen voor 2024 en de verdere toekomst.

In 2023 zijn er zeven ADC European Qualifier Tours organiseerd, waarbij een totaal van 21 spelers zich aankomend jaar hebben gekwalificeerd voor de MODUS Super Series. Ook werd de eerste major voor ADC Europe georganiseerd in Ooltgensplaat. De ADC Benelux Masters werd gewonnen door Gilbert van der Meijden, die samen met de runner-up en de verliezende halve finalisten kwalificeerden voor de MODUS Super Series.

Nederlandse Tour

In 2024 komt ADC Europe met een drie verschillende tours in West-Europe. België en Nederland krijgen een losstaande tour. Daarnaast komt er ook een Duitse Tour, waarbij spelers uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein kunnen deelnemen. Voor elk van deze tours kwalificeert de top 8 van de desbetreffende ranking zich voor de MODUS Super Series in 2025 en daarnaast plaatst minimaal de top 20 van elke ranking zich voor een nieuw groot toernooi; de ADC European Grand Prix dat wordt georganiseerd in december 2024.

De Nederlandse Tour zal bestaan uit vier weekenden met in totaal 10 toernooien op drie verschillende locaties. In het weekend van 17-18 februari en 7-8 september zullen er zes toernooien worden gespeeld in Ooltgensplaat. Op zondag 12 mei trekt ADC Europe naar Limburg, in Brunssum vinden twee toernooien plaats. Tot slot trekt ADC Europe ook naar Noord-Nederland toe, op 26 oktober vinden in Surhuisterveen de laatste twee toernooien van de tour plaats.

ADC Europe blijft kijken naar mogelijkheden in andere delen van Europa, zo vertelde John Lokken tegenover Darts Actueel: “In verschillende regio’s in Europa zullen we nog verder gaan kijken naar of qualifiers of in ieder geval een tour om daar verder uit te kunnen breiden.”

Programma:
Zaterdag 17 Februari – Dutch Tour 1 & 2 (Ooltgensplaat)
Zondag 18 Feburari – Dutch Tour 3 (Ooltgensplaat)
Zaterdag 30 Maart – German Tour 1 & 2 (Sundern)
Zondag 31 Maart – German Tour 3 & 4 (Sundern)
Zaterdag 20 April – Belgian Tour 1 & 2 (Kortrijk)
Zondag 12 Mei – Dutch Tour 3 & 4 (Brunssum)
Zaterdag 19 Mei – Belgian Tour 3 & 4 (Wuustwezel)
Zaterdag 15 Juni – Belgian Tour 5 & 6 (Kortrijk)
Zaterdag 29 Juni – Dutch Tour 4 & 5 (Locatie nog onbekend)
Zaterdag 31 Augustus – Belgian Tour 7 & 8 (Kortrijk)
Zaterdag 7 September – Dutch Tour 6 & 7 (Ooltgensplaat)
Zondag 8 September – Dutch Tour 8 (Ooltgensplaat)
Zaterdag 21 September – Belgian Tour 9 & 10 (Kortrijk)
Zaterdag 19 Oktober – German Tour 5 & 6 (Sundern)
Zondag 20 Oktober – German Tour 7 (Sundern)
Zaterdag 26 Oktober – Dutch Tour 9 & 10 (Surhuisterveen)

Meer informatie over deze tours vind je op de website van ADC Europe.

Eindtoernooi

Naast de toernooien in Europa is ADC Europe ook bezig met een eindtoernooi in samenwerking met ADC in UK. Ook ADC UK organiseert diverse toernooien om amateur spelers te laten kwalificeren voor de MODUS Super Series. Zo was er in 2023 de ADC Open Series, waar de winnaar van elk toernooi zich kwalificeerde voor het evenement in Portsmouth.

“We zijn in gesprek om een eindtoernooi te organiseren die ook gericht zal zijn op ADC Engeland. Dus een samenwerking aangaan voor een mooi eindtoernooi, waar ook het nodige prijzengeld opstaat.”

UK Open format

Een systeem dat bij ADC UK al actief is, maar dat ADC Europe nog niet heeft geïntegreerd, is de Vault Series. Dit houdt in dat er in 11 verschillende regio’s in Verenigd Koninkrijk doordeweeks verschillende toernooien worden georganiseerd op verschillende locaties. Bij elk toernooi kun je punten verdienen voor een regionale ranking, waarbij uiteindelijk de top 32 na 7 weken de finaledag mag gaan spelen. De winnaar van zo’n finaledag kwalificeert zich voor de MODUS Super Series, 11 qualifiers per serie dus.

Is dit ook niet een idee om te integreren in de 12 provincies van Nederland? “We hebben nog een plan liggen om pub qualifiers te organiseren, wat te vergelijken is met de UK Open waar je vanuit de Rileys je kon kwalificeren voor dit majortoernooi van de PDC. Maar bij ons idee kun je vanuit de kroeg je kwalificeren voor een eindtoernooi voor spelers uit de Benelux”, aldus Lokken.

Bekijk hieronder het complete interview.

Image courtesy of FOTO: ADC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

VIDEO: ADC Europe kondigt nieuwe plannen aan voor 2024, met Nederlandse Tour