Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves - Grand Slam of Darts 2023

Meedogenloze Beau Greaves grijpt tweede wereldtitel

Beau Greaves heeft voor de tweede keer op een rij het WDF World Championship voor de dames op haar naam geschreven. In de finale versloeg ze met duidelijke cijfers Aileen de Graaf; 4-1 in sets. Lees hier meer.

Beau Greaves bereikte de finale erg eenvoudig. Zonder haar topniveau te halen, verloor ze slechts twee legs op weg naar de finale. Voor Aileen de Graaf was dat een heel ander verhaal. In de eerste ronde had ze een allesbeslissende leg nodig om Nicole Regnaud met 2-1 te verslaan. Dit volgde ze op met een 2-0 overwinning op Lorraine Winstanley (2-0), waarna ook Lisa Ashton (3-1) aan de zegekar werd gebonden.

Greaves domineert vanaf de start

In de eerste set gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg kreeg De Graaf één pijl op de bull vanaf 92 om de set te redden, maar dit werd gemist. Hierdoor kon Greaves in 17 pijlen de eerste set naar zich toe trekken. In de tweede set kwam de Engelse er steeds beter in en had De Graaf moeite om haar scorend te volgen. Met een 13-darter wist Greaves meteen te breaken, waarna ze in 15 pijlen haar eigen leg hield. In de derde leg kreeg de Nederlandse opnieuw één pijl op de bull om in de set te blijven, maar uiteindelijk werd de single bull gevonden. Greaves raakte dubbel 4 en ging zo de pauze in met een 2-0 voorsprong in sets.

De Graaf zorgt voor eerste setverlies Greaves

In de derde set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg wist De Graaf een belangrijke break te plaatsen door in 17 pijlen uit te zijn in de leg van de Engelse. Echter begon De Graaf haar eigen leg vervolgens met een score van slechts 17, waardoor Greaves via dubbel 12 meteen terug brak. Dit volgde ze op met een 19-darter en zo hield ze wederom haar eigen set voor een 3-0 voorsprong. In de eerste leg van set 4 was De Graaf niet in 21 pijlen uit, waardoor Greaves met een 52-finish meteen brak. Dit keer werd de break niet verzilverd, met een 72-finish brak De Graaf meteen terug. Dit volgde ze op met een 19-darter om haar eigen leg te houden. In de vierde leg kreeg Greaves één pijl op de bull vanaf een 132-finish om een beslissende leg af te dwingen, maar die pijl vloog uit het bord. De Nederlandse greep haar kans, gooide 70 uit en zorgde daarmee voor het eerste setverlies van Greaves in het toernooi.

Greaves verdedigt wereldtitel

Na een korte pauze kon De Graaf de comeback niet verder voortzetten. Met legs in 18,14 en 16 pijlen kwam De Graaf er niet meer aan te pas en trok Greaves de finale met 4-1 in sets naar zich toe. Ze verdedigt haar WDF WK-titel op Lakeside met verve!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Beau Greaves: 84,64 / 27%
Aileen de Graaf: 77,69 / 33%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *