Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Paul Lim - World Cup of Darts 2023

Paul Lim kan het nog steeds, Ilagan naar WK

Hij is het darten nog steeds niet verleerd: Paul Lim wint in Thailand zijn vierde titel op de Asian Tour in zijn carrière, waarmee het WK ineens ook weer in zicht komt. Lourence Ilagan is al zeker van een plek in ‘Ally Pally’.

Man Lok Leung en Paolo Nebrida deden op de zaterdag goede zaken richting het WK, maar met nog vier toernooien te gaan was er nog niemand zeker. Op deze zondag veranderde dat. Lourence Ilagan leek al een aantal toernooien lang het WK niet meer te kunnen ontgaan, maar vandaag verzekerde hij zich van een ticket naar ‘Ally Pally’. De Filipijn haalde de halve finale en zag Jun Matsuda, Lok Yin Lee en Reynaldo Rivera al vroeg sneuvelen, waardoor een plek bij de beste vier binnen was.

Leung en Nebrida wisten hun goede resultaten van de zaterdag een vervolg te geven. Leung haalde de kwartfinale, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Paul Lim. ‘The Singapore Slinger’ kende zijn beste dag van het jaar, want een ronde later werd ook Tomoya Goto verslagen (5-3). Nebrida haalde voor de vijfde keer (!!) in zes toernooien de finale, door weer Lourence Ilagan (5-4) te verslaan.

Zou het Nebrida nu wel lukken om de finale te winnen? Het antwoord was ook deze keer nee. Met een 14-darter begon Lim sterk, waarna legs in 18, 15 en 15 volgden. Nebrida deed nog iets terug, maar het was de man uit Singapore die zijn eerste titel van het jaar, en zijn vierde in totaal, greep. De 69-jarige doet zo uit het niets weer mee om de WK plekken. Ondanks vijf verloren finales lijkt ook Nebrida goede papieren te hebben richting London in december.

Uitslagen

Kwartfinales
Lourence Ilagan 4-0 Sonny Millo Balagat
Paolo Nebrida 4-3 Alexis Toylo
Paul Lim 4-1 Man Lok Leung
Tomoya Goto 4-3 Christian Perez

Halve Finales
Paolo Nebrida 5-4 Lourence Ilagan
Paul Lim 5-3 Tomoya Goto

Finale
Paul Lim 5-1 Paolo Nebrida

Stand

Lourence Ilagan heeft zich, met nog drie toernooien te gaan, verzekerd van een plek op het PDC WK. ‘The Gunner’ kan niet meer uit de top vier vallen. Voor Man Lok Leung en Paolo Nebrida ziet het er ook goed uit. Jun Matsuda bezit op dit moment het laatste plekje, maar zal in het laatste weekend bestookt worden door zijn naaste belagers.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *